Povežite se s nama

Crna kronika

Autobusom jurio 114 na sat u Ulici braće Radića, a ograničenje je 50

Objavljeno:

- dana

Mahnita vožnja u Varaždinu

Varaždinska policija od 19. travnja od 6 sati do 20. travnja do 6 sati provela je 24-satni nadzor brzine.

Kontrolirano je ukupno 67 vozila i pritom je utvrđeno 59 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja vozila. Nadzorom je obuhvaćeno 45 lokacija, od kojih su većinu odabrali i predložili građani. Najveća dopuštena brzina utvrđena je u srijedu, 19. travnja  oko 22.30 sati u Ulici braće Radić u Varaždinu, gdje je vozač autobusa upravljao brzinom od 114 km/h u mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

– Rezultati nadzora  zadovoljavaju, uzimajući u obzir vremenske uvjete (jak vjetar, kiša, snijeg). Loše vrijeme utjecalo je na povećan oprez vozača, zbog čega je većina vozača upravljala defanzivnim načinom vožnje, pa je i broj utvrđenih prekršaja bio manji nego inače. Nadzor je prvenstveno imao preventivni karakter, a pozivanjem građana za odabir lokacija za mjerenje brzine, odnosno uključivanjem javnosti, namjera je bila povećati svijest o sigurnosti u cestovnom prometu, kojoj svaki pojedinac može doprinijeti – ističu iz PU varaždinske i naglašavamo kako se u vrijeme 24-satnog nadzora brzine nije dogodila niti jedna teža prometna nesreća, odnosno evidentirana je samo jedna s manjom materijalnom štetom, kojoj nije bio uzrok brzina.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje