Povežite se s nama

U fokusu

Avar i Bunić ogorčeni: Štromar i Habuš žele Varaždin pretvoriti u nacionalno smetlište!

Objavljeno:

- dana

PIŠKORNICA KUPUJE MBO TVORNICU

– Božićni dar župana Predraga Štromara i gradonačelnika Gorana Habuša nije mir i sreća, nego pretvaranje Varaždina u smetlište za cijelu Hrvatsku – istaknuli su vijećnici Zlatan Avar (nezavisni) i Željko Bunić (HSLS) na izvanrednoj konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Naime, pred Gradsko vijeće Varaždina, koje treba zasjedati 29. prosinca, upućen je dokument u kojem se predlaže mirno rješavanje spora s tvrtkom C.I.O.S MBO, i to za zemljište u Brezju na kojem je izgrađena tvornica. C.I.O.S. MBO se Gradu s takvim prijedlogom obratio prošli mjesec, i to zato da bi tvornicu mogli prodati Piškornici  – sanacijskom odlagalištu koje već obavlja dubinsko snimanje radi kupnje svih poslovnih udjela i preuzimanja cjelokupne djelatnosti.
 

Iz prezentacije Zlatana Avara i Željka Bunića

– Apeliramo na sve gradske vijećnike da dobro promisle hoće li podržati ovu odluku. Mi jesmo za mirno rješavanje spora oko zemljišta. Međutim, u pozadini ove odluke se krije namjera koja će donijeti veliku štetu Varaždinu. Umjesto da se otpad iz naših domaćinstava odvozi u Piškornicu, kao što se već godinama najavljuje, sad se iznenada planira da se smeće iz čak četiri sjeverne županije počne dovoziti u Brezje! Bojimo se da je to prvi korak prema pretvaranju Varaždina u nacionalno smetlište, što je bezobrazluk i zbog čega smo ogorčeni i bijesni – istaknuli su Avar i Bunić.
 

Vijećnici su istaknuli da je kapacitet MBO tvornice već povećan, pa može primati smeće iz četiri sjeverne županije

Prozvali su direktora Piškornice Mladena Jozinovića, župana Štromara i gradonačelnika Habuša navodeći da je riječ o dobro osmišljenom planu, pri čemu je prvi korak napravljen kad je MBO tvornici lani povećan kapacitet s 35.400 tona godišnje na 95.000 tona. 
 

Avar i Bunić prozivaju Jozinovića, Štromara i Habuša, ali i HNS-ove partnere iz SDP-a

Izvor:
Foto: RT

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!