Povežite se s nama

Život i društvo

AZRA-i odobren projekt vrijedan 1,4 mil. kuna

Objavljeno:

- dana

RAZVOJ

Agenciji za razvoj Varaždinske županije (AZRA) ovih je dana dodijeljeno 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt “Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova” ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna.

Sredstva su dodijeljena u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za 11 regionalnih koordinatora, među kojima je bila i AZRA, održano je 22. kolovoza u Osijeku. Svečanom potpisivanju nazočio je direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić.

Veća apsorpcija

– Ovo je još jedna potvrda uspješnosti AZRA-e u privlačenju EU sredstava. Agencija je jednako usmjerena na sve potencijalne prijavitelje na EU natječaje s područja Varaždinske županije, posebno na općine i gradove, te samu Županiju, koji će direktno biti uključeni kroz provedbu aktivnosti projekta kojem je konačni cilj povećati apsorpciju sredstava iz EU fondova. Projektom će se ojačati mreža podrške i profesionalni kapaciteti zaposlenika javnopravnih tijela s područja Županije za pripremu i provedbu projekata, a kroz savjetodavnu potporu AZRA-e, kao i sudjelovanjem na informativno-edukativnim aktivnostima – istaknuo je Lukačić. Također će se unaprijediti kapaciteti djelatnika Agencije kroz sudjelovanje u aktivnostima stručnog osposobljavanja i usavršavanja na temu ESI fondova. Dodao je da se nada da je ovo početak sustavne podrške s nacionalne razine regionalnim koordinatorima.

– Čestitam AZRA-i na potpisivanju ugovora, jer su još jednom kao agencija dokazali da dobro rade te da, osim izrade mnogih projekata, rade na usavršavanju i edukaciji svojih djelatnika. Agencija je dosad sudjelovala u izradi i provedbi nekoliko važnih projekata za Varaždinsku županiju, posebno u području obrazovanja – rekao je varaždinski župan Predrag Štromar. Ovih je dana Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo Odluku o financiranju projekata vezanih za Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama za ukupno 46 učenika s područja Varaždinske županije u vrijednosti od gotovo dva milijuna kuna.

Uskoro drugi krug

Svečanom potpisivanju prisustvovali su i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petric te ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, koji je tom prigodom istaknuo ulogu regionalnih koordinatora i županijskih razvojnih agencija u pružanju pomoći svim potencijalnim prijaviteljima s ciljem što snažnijeg privlačenja EU sredstava. Vrijednost potpisanih ugovora veća je od 15,8 milijuna kuna, dok je ukupna alokacija bespovratnih sredstava dostupna u ovom Pozivu 31,5 milijun kuna. Ugovore je u prvom krugu potpisalo 11 regionalnih koordinatora, dok se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora s preostalim regionalnim koordinatorima.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati