Povežite se s nama

Život i društvo

“Back to school” za vikend u Lumini centru: školarci će doznati kako su se nekada igrali njihovi djedovi i bake

Objavljeno:

- dana

Vikend koji je pred nama u Trgovačkom centru Lumini namijenjen je školarcima, koji će moći doznati kako su se nekad igrali njihovi djedovi i bake.

Besplatni programi u subotu, 1. rujna i nedjelju, 2. rujna održavat će se od 16 do 19 sati na dva mjesta – pored info pulta te igraonice Twister.

Animatori igraonice djecu će podučavati kakvim su igrama bila ispunjena djetinjstva njihovih baka i djedova. Neki će tako prvi put zavrtjeti zvrk, a neki se utrkivati u vreći. Kreativci će se moći okušati u izradi sitnica od vune i kukuruzovine. Radove će moći ponijeti kući.

Kako bi roditelji svoje školarce na vrijeme i uz pogodnosti opremili za novu školsku godinu, Lumini je organizirao veliku akciju “Back to School”. Akcija koja omogućuje pogodnosti pri uređenju kutka za učenje te nabavci školskog pribora, odjeće i obuće za školarce, traje do 9. rujna.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati