Povežite se s nama

Događanja

“Badnjak” i “Babica Roza” donijele prve nagrade u Novi Marof i Visoko

Objavljeno:

- dana

USPJEH UČENIKA NA SMOTRI DUHOVNOG STVARALAŠTVA

Nagrade učenicima iz Varaždinske županije pristižu sa svih strana. Ovog puta odlične rezultate osnovnoškolci iz naše županije postigli su na 1. susretima hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola Hrvatske.

Učenicima najuspješnijih radova iz žanrova poezija, proza i igrokaz nagrade su dodijeljene u Križevcima. Ukupno je nagrađen 21 rad, a pet nagrada otišlo je u Varaždinsku županiju.

Pet nagrada na “Stjepanu Kranjčiću”

U žanru poezije prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda osvojila je Dajana Meštrić (mentorica Ljubica Bešenić), učenica 4. razreda OŠ Novi Marof s pjesmom “Badnjak”. Druga je nagrada pripala također učenici 4. razreda OŠ Novi Marof Lani Đakmanec (mentorica Ljubica Bešenić) za pjesmu “Zornica”. Nagradu u žanru poezije dodijelila je i Matica hrvatska Križevci, a dobila ju je učenica 8. razreda OŠ Petrijanec Helena Bešvir (mentorica Martina Škrinjar) za pjesmu “Pronađen raj”.

Dvadeset književnih radova bit će javno izvedeno, a 18 likovnih izloženo na prigodnoj izložbi. 

U žanru proze prvu je nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda osvojio učenik 7. razreda OŠ Visoko Petar Bejuk (voditelj Tibor Martan) za priču “Babica Roza”. Treću nagradu za likovno stvaralaštvo osvojila je Margareta Petrinjak (voditeljica Marija Tomurad), učenici 8. razreda OŠ Visoko za likovni uradak “Sveta Obitelj”.

Na natječaj se javili preko škola i samostalno

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo odlučilo je da će uz, nagrađen 21 rad, 20 književnih radova biti javno izvedeno, a 18 likovnih radova izloženo na prigodnoj izložbi “Obitelj na okupu”. Za objavu u zborniku “Odrasla jutra” stručno je povjerenstvo izabralo 53 književnih i 18 likovnih radova.

Dodijeljene nagrade za radove dječjeg duhovnog stvaralaštva – “Dječji Kranjčić” – rezultat su natječaja koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2011. godine. Na poziv organizatora OŠ Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana “Dr. Stjepan Kranjčić” u Križevce su pristigla čak 332 književna te 256 likovnih radova. Na književni natječaj javilo se 328 učenika iz 92 škole iz cijele Hrvatske te 46 učenika koji su se na natječaj javili samostalno.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje