Povežite se s nama

Međimurje

Bajka u restoranu Fontana Crnković

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Završili su još jedni Dani vjenčanja koje je i ove godine u Varaždinu tradicionalno organizirao restoran Fontana Crnković. 

Manifestacija na kojoj su budući mladenci mogli iz prve ruke vidjeti sve što im je potrebno za najvažniji dan u životu, ali i kušati slasne delicije s kojima će započeti zajednički život, održana je 11. put, a ove godine ponudu je predstavilo 30-ak izlagača iz triju sjevernih županija: Varaždinske, Međimurske i prvi put iz Koprivničko-križevačke županije.

Traži se rustikalni štih

Što je sve potrebno i koji su trendovi trenutno popularni u vjenčanjima i svadbenim proslavama mladencima su predstavili saloni vjenčanica i svečanih haljina, muških odjela, cvjećarnice, frizeri, kozmetičari, trgovine s konfetima i balonima te svjetlosnim i zvučnim efektima, turističke agencije, zlatari i fotostudiji, limuzine i oldtimeri.
– Svake godine sve je više izlagača na našem Sajmu vjenčanja, a ove godine još smo se malo proširili i prvi put došli su nam izlagači iz Koprivničko-križevačke županije. Kroz organizaciju Dana vjenčanja želimo pomoći budućim mladencima u organizaciji svadbene svečanosti kako bi njima i svim njihovim gostima najvažniji dan u životu bio nezaboravan – rekla je Ružica Crnković u ime restorana Fontana Crnković.

 

U ponudi restorana Fontana Crnković je 15-novih svadbenih jela, šest torti i čak 20 novih vrsta kolača

Tradicionalno je svoju ponudu predstavio i domaćin, koji raspolaže s čak tri atraktivno uređene dvorane koje mogu primiti od 80 do 450 gostiju.
­- Kod nas mladenci sami biraju način aranžiranja sale i sve se radi prema njihovim zahtjevima i željama. Kako bismo im olakšali izbor i ove godine smo predstavili različite načine aranžiranja stolova za svadbene svečanosti. Za ovogodišnje Dane vjenčanja pripremili smo čak 25 različitih načina aranžiranja stolova, među kojima su i najnoviji trendovi. Strašno popularan i vrlo tražen je rustikalni štih aranžiranja stolova, u kojima dominiraju svjećnjaci i čipka, a od boja kombinacije bijele, zlatne, srebrne, bež i crne – doznali smo od Crnković.

Novi okusi 

Posebnost restorana Fontana Crnković su vrhunski pripremljena jela po domaćoj recepturi, toplo-hladni švedski stol i catering, a na 11. Danima vjenčanja predstavljena je i velika ponuda svadbenih menija, kojr su posjetitelji tijekom dva dana trajanja Sajma imali priliku besplatno degustirati.

– U ponudi imamo 15-ak novih svadbenih jela, a riječ je prvenstveno o mesnim jelima, prilozima, salatama i umacima – istaknula je Crnković.
Predstavljena je i bogata ponuda svadbenih kolača i torti, među kojima su i nove slatke delicije koje su se također mogle besplatno kušati.
– Trenutno u ponudi imamo više od 90 vrsta pravih domaćih kolača. Ove godine smo, naime, proširili ponudu svadbenih kolača i torti, pa tako imamo šest novih okusa torti i čak 20 novih vrsta kolača koje još nitko nema. Jedan od noviteta je “slatki stol” koji je vrlo tražen među mladencima, a koji donosti pregršt popularnih slatkih delicija: slatke muffine, moussove u čaši, šarene francuske makrone i lollipop kolače – otkrila je Crnković.

Moguća isporuka

Kolači restorana Fontana Crnković su pravi domaći kolači bez ikakvih umjetnih dodataka i konzervansa.
– Sva jela pripremaju vrsni majstori u kuhinji našeg restorana u strogo kontroliranim uvjetima, prema HACCP sustav kontrole sigurnosti hrane i to od svježih namirnica, a u ponudi su i brojna domaća jela. Kolači i torte restorana Fontana Crnković mogu se naručiti te ih isporučujemo uz svu potrebnu dokumentaciju – istaknula je Crnković.
Jedno je sigurno: uz restoran Fontana Crnković svadbena svečanost bit će nezaboravna, baš kao i sve druge svečanosti: proslave krštenja, pričesti, potvrda, rođendana ili završna slavlja uz kraj godine. 

Senzacionalni popust

Za sve one koji planiraju organizirati svadbenu svečanost u restoranu Fontana Crnković u Varaždinu čekaju atraktivni popusti. – Tko rezervira i uplati akontaciju do 30. studenoga ove godine za svadbe subotom dobit će navlake gratis, a za svadbe petkom uz gratis navlake 50 posto popusta na svadbenu tortu. No, to nije sve. Sve mladence koji od Nove godine do kraja Korizme iduće godine rezerviraju kod nas svadbu čekaju gratis navlake i 50 posto popusta na svadbenu tortu – najavila je Ružica Crnković.  Sve informacije možete dobiti na broju telefona 091/1351-081 (Josipa Crnković) ili 091/211-5115 (Ružica Crnković) ili putem e-maila [email protected]. Ponudu poznatog varaždinskog restorana možete pogledati i na internet stranici www.fontana-crnkovic.hr

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje