Povežite se s nama

Crna kronika

Baka (85) nasjela na lažnu bankaricu: u banci podigla 20.000 kuna i predala ih prevarantici!

Objavljeno:

- dana

NOVA PREVARA

Kad se 85-godišnja baka iz Varaždina jučer javila na telefon u svojoj kući, nije ni slutila da će ubrzo ostati bez cijele svoje ušteđevine.

Ženska osoba joj je rekla da zove iz banke, koja daje male kamate. Savjetovala joj je da podigne ušteđevinu u banci i donesene joj novac, jer će pribaviti veću i bolju kamatu.

85-godšnjakinja je to učinila i već oko podneva predala je čak 20-ak tisuća kuna prevarantici! Nepoznata žena je nestala zajedno s novcem, a baka je očito tek tada shvatila što se dogodilo.

PU varaždinskoj je podnijela kaznenu prijavu. Za prevaranticom i novcem se traga, a iz PU varaždinske ponovno apeliraju na građane da ne puštaju nepoznate osobe u svoje dome, a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ.

Ne puštajte nepoznate u kuću!

– Ako se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid. Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom prodaje raznih predmeta po «povoljnim» cijenama, primjerice uređaja za masažu, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim pod izlikom bolesti, traženja milostinje i sličnog. Time se izlažete riziku – savjetuju.

Napominju da, kada ste sami u stanu ili kući, ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama. 

– Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke i slično). Ako je moguće, zabilježite registarsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe koristile, te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila – ističu iz PU varaždinske,  koji apeliraju na odrasle članove obitelji, koji brinu o starijim osobama, da ih upozore na navedene situacije i savjetuju ih o ponašanju.

 

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje