Povežite se s nama

Crna kronika

Baka (85) nasjela na lažnu bankaricu: u banci podigla 20.000 kuna i predala ih prevarantici!

Objavljeno:

- dana

NOVA PREVARA

Kad se 85-godišnja baka iz Varaždina jučer javila na telefon u svojoj kući, nije ni slutila da će ubrzo ostati bez cijele svoje ušteđevine.

Ženska osoba joj je rekla da zove iz banke, koja daje male kamate. Savjetovala joj je da podigne ušteđevinu u banci i donesene joj novac, jer će pribaviti veću i bolju kamatu.

85-godšnjakinja je to učinila i već oko podneva predala je čak 20-ak tisuća kuna prevarantici! Nepoznata žena je nestala zajedno s novcem, a baka je očito tek tada shvatila što se dogodilo.

PU varaždinskoj je podnijela kaznenu prijavu. Za prevaranticom i novcem se traga, a iz PU varaždinske ponovno apeliraju na građane da ne puštaju nepoznate osobe u svoje dome, a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ.

Ne puštajte nepoznate u kuću!

– Ako se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid. Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom prodaje raznih predmeta po «povoljnim» cijenama, primjerice uređaja za masažu, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim pod izlikom bolesti, traženja milostinje i sličnog. Time se izlažete riziku – savjetuju.

Napominju da, kada ste sami u stanu ili kući, ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama. 

– Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke i slično). Ako je moguće, zabilježite registarsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe koristile, te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila – ističu iz PU varaždinske,  koji apeliraju na odrasle članove obitelji, koji brinu o starijim osobama, da ih upozore na navedene situacije i savjetuju ih o ponašanju.

 

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Dvojica muškaraca prekršila mjere samoizolacije i obveznoga kućnog liječenja, 18-godišnjak kažnjen s 16.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja 2021. godine u 11 sati i 40 minuta u Murskom Središću u ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije.

Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16 sati i 25 minuta, policijski službenici ponovo su zatekli spomenutog 18-godišnjaka na ulici (Mursko Središće, ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi).

O opisanom događaju obaviješten je nadležni Državni inspektorat.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: usred dana iz skladišta ukrali staklo dimenzija 4 x 1 metar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policija javlja o nesvakidašnjoj krađi u Varaždinu.

U ponedjeljak, 18. siječnja, oko 13 sati, iz skladišnog prostora trgovačkog centra u Ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca, otuđila su zaštitno staklo dimenzija 4 x 1 metar.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati