Povežite se s nama

Život i društvo

Cofeki spašeni od zaborava: ludbreške bake naučile djecu kako ih raditi

Objavljeno:

- dana

USUSRET DANU STARIJIH OSOBA, 1. LISOPADA

Mališani iz Dječjeg vrtića “Smjehuljica” posjetili su radionicu ručnih radova, koja se u Ludbregu održava u sklopu projekta “Živimo zajedno, starimo kvalitetno”. 

– Suživot mlađih i starijih  kvalitetniji je kad je suradnja dvosmjerna – rekle su članice udruge Žene iz centra svijeta. Mlađi imaju energiju i snagu kojima mogu pomoći starijima, dok starije osobe posjeduju ogroman potencijal u znanju i vještinama koji mogu prenositi na mlađe generacije.
U Međunarodnom centru su djeca mogla naučiti i isprobati kako na jednostavan način izraditi svima poznati ukras koji najčešće krasi zimske kape – vuneni „cof“.

Uz veliko zanimanje, male su ruke vrlo brzo naučile jednostavni postupak s vunom, pa je ova međugeneracijska radionica, nakon sat vremen, rezultirala mnoštvom šarenih „cofeka“.

Ovaj susret je ujedno i uvod u tjedan  obilježavanja međunarodnog Dana starijih osoba  – 1. listopad – kada će se ovakve aktivnosti intenzivirati.

U programu će ponovo biti djeca iz „Smjehuljice, „Iskrice“ i „Radosti“

Izvor:
Foto: Grad Ludbreg

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje