Povežite se s nama

U fokusu

Banka Gradu “stisnula” ovrhu od 7,3 milijuna

Objavljeno:

- dana

Gradski stanovi nisu vraćali dug

Hypo alpe adria banka Gradu Varaždinu poslala je ovrhu radi dugovanja Gradskih stanova od 7,3 milijuna kuna! Varaždinski gradonačelnik smatra da ovrha neće pasti na teret gradslog proračuna. 

– Ne vjerujem da će banka ići do kraja s tom ovrhom, a smatram da su je poslali zbog nedostatka komunikacije s ravnateljem Vladimirom Kukecom koji nije činio ništa da riješi pitanje duga te trenutne situacije u ustanovi. Mi smo napisali prigovor na ovrhu i vjerujem da će se situacija riješiti – kaže Habuš.

Saga otkaz

Ovrha je očito kap koja je prelila čašu za njega u sagi koja se zove “otkaz Kukecu”. Naime, Kukec je još početkom listopada gradonačelniku u četiri oka obećao da će podnijeti ostavku, pa je to obećanje pregazio. Nakon toga tražio je od upravnog vijeća ustanove da ne bude ravnatelj, ali da ima istu plaću još godinu dana do mirovine. Na kraju je otišao na bolovanje bez da je ostavio potpisnika za ugovore. Imenovao ih je s bolovanja prošlog tjedna.

Habuš je svjestan da bi s Kukecom zbog otkaza mogao završiti na sudu

– Tijekom tjedna imenovat ćemo v.d. ravnatelja, nekog iz ustanove i nakon toga ćemo raspisati natječaj. Što se tiče Kukeca, njega ćemo razriješiti jer je njegovo ponašanje kojim je ustanovi nanesena šteta dovoljan razlog za to. Znam da ima pravo na otpremninu, ali neka to riješe pravnici. Svjesni smo da će slučaj vjerojatno završiti na sudu – odlučan je Habuš.

Upozorenja u prazno

Predsjednik Povjerenstva za financijsko utvrđivanje Gradskih stanova Željko Bunić na sve samo kaže “ to je bilo za očekivati”.

– Još u devetom mjesecu upozoravali smo da je situacija kritična pogotovo iz razloga što za sve dugove Gradskih stanova financijski jamči Grad. Gradonačelnik je mjesecima samo ponavljao “nije sve tako crno”. U samom izvještaju jasno se vidi da je trebalo odmah ići u pregovore, ali se nije desilo ništa – kaže Bunić.

 

Ništa se nije desilo ni za one preostale kupce stanova u zgradi B1 u POS naselju Vilka Novaka. Habuš nam je rekao da još nisu došli svi bojleri te da se iskreno nada da će se do kraja godine kupci useliti u stanove koje otplaćuju.

U rujnu smo upozoravali da je situacija katastrofalna i da se treba ići u pregovore. Nije se učinilo ništa.” – Željko Bunić, predsjednik Povjerenstva za utvrđivanje financijskog stanja Gradskih stanova

Izvor:
Foto:

U fokusu

Kovač: “Sutra popuštanje mjera, a nema ulaska u županijske Domove zdravlja?!“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugo očekivano popuštanje epidemioloških mjera u ponedjeljak postaje stvarnost. Doduše, primarni je fokus na terasama kafića i omogućavanjem kakvog-takvog sportskog života, ali i kao takve, Vladine mjere su dočekane s odobravanjem građana.

I dok je ovaj val popuštanja mjera usmjeren na omogućavanje obavljanje djelomične gospodarske djelatnosti za ugostitelje, još uvijek nema popuštanja kad se radi o ulascima u ambulante Doma zdravlja diljem Varaždinske županije.

O tome je bilo i riječi na posljednjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije na kojoj je vijećnik SDP-a Hrvoje Kovač na aktualnom satu upitao župana Radimira Čačića je li u planu otvaranje čekaonica po sektorskim ambulantama u županiju s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju.

– Građani i dalje, izloženi niskim temperaturama čekaju ispred ulaza u domove zdravlja diljem županije kako bi posjetili liječnika i dobili zdravstvenu skrb. Svakako je važno zaštiti liječnike i medicinsko osoblje koje je prvi bastion obrane od korone, ali ne nužno na teret onih nemoćnih i bolesnih koji samo traže pomoć od liječnika. Čekaonice su velike i prostrane i ako se može čekati u bolnicama i drugim klinikama u toplim čekaonicama, ne vidim razloga zašto se ne može to isto omogućiti i u sektorskim ambulantama. Epidemiološka situacija je povoljna, broj novozaraženih je u padu, a broj cijepljenih ili onih s antitijelima raste. Nadam se da više nećemo morati gledati gužve na ulazima u županijske zdravstvene ambulante – kazao je Kovač.

Župan Čačić u svom je odgovoru istaknuo kako razumije problem i kako je Županija bila primorana uvesti strože mjere jer je bila među najgorima u Europi. Ipak, najavio je popuštanje mjera upravo u vidu olakšanog pristupa ambulantama.

– Mi ćemo već sada snažno revidirati mjere, a u okviru mjesec dana mislim da će to biti potpuno eliminirano. Mi ne želimo ići protiv nacionalnih mjera, poštujemo te mjere i vjerujem da ćemo kroz mjesec dana to riješiti iako ne možemo na to direktno utjecati – odgovorio je župan Čačić najavivši tako mogućnost otvaranja čekaonica u Domovima zdravlja.

Nastavite čitati

U fokusu

Umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Zagreb

Nacinalni mediji javljaju da je umro zgrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je umro od srčanog udara, a tužnu vijest je potvrđena i iz Grada Zagreba.

Bandiću je pozlilo kasno navečer u subotu te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh, piše telegram.hr. Vijest je objavila i HINA.

– U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić – objavljeno je u nedjelju, 28. veljače, u noći iz Grada Zagreba.

– Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru – objavili su.

Nastavite čitati