Povežite se s nama

U fokusu

Banka Gradu “stisnula” ovrhu od 7,3 milijuna

Objavljeno:

- dana

Gradski stanovi nisu vraćali dug

Hypo alpe adria banka Gradu Varaždinu poslala je ovrhu radi dugovanja Gradskih stanova od 7,3 milijuna kuna! Varaždinski gradonačelnik smatra da ovrha neće pasti na teret gradslog proračuna. 

– Ne vjerujem da će banka ići do kraja s tom ovrhom, a smatram da su je poslali zbog nedostatka komunikacije s ravnateljem Vladimirom Kukecom koji nije činio ništa da riješi pitanje duga te trenutne situacije u ustanovi. Mi smo napisali prigovor na ovrhu i vjerujem da će se situacija riješiti – kaže Habuš.

Saga otkaz

Ovrha je očito kap koja je prelila čašu za njega u sagi koja se zove “otkaz Kukecu”. Naime, Kukec je još početkom listopada gradonačelniku u četiri oka obećao da će podnijeti ostavku, pa je to obećanje pregazio. Nakon toga tražio je od upravnog vijeća ustanove da ne bude ravnatelj, ali da ima istu plaću još godinu dana do mirovine. Na kraju je otišao na bolovanje bez da je ostavio potpisnika za ugovore. Imenovao ih je s bolovanja prošlog tjedna.

Habuš je svjestan da bi s Kukecom zbog otkaza mogao završiti na sudu

– Tijekom tjedna imenovat ćemo v.d. ravnatelja, nekog iz ustanove i nakon toga ćemo raspisati natječaj. Što se tiče Kukeca, njega ćemo razriješiti jer je njegovo ponašanje kojim je ustanovi nanesena šteta dovoljan razlog za to. Znam da ima pravo na otpremninu, ali neka to riješe pravnici. Svjesni smo da će slučaj vjerojatno završiti na sudu – odlučan je Habuš.

Upozorenja u prazno

Predsjednik Povjerenstva za financijsko utvrđivanje Gradskih stanova Željko Bunić na sve samo kaže “ to je bilo za očekivati”.

– Još u devetom mjesecu upozoravali smo da je situacija kritična pogotovo iz razloga što za sve dugove Gradskih stanova financijski jamči Grad. Gradonačelnik je mjesecima samo ponavljao “nije sve tako crno”. U samom izvještaju jasno se vidi da je trebalo odmah ići u pregovore, ali se nije desilo ništa – kaže Bunić.

 

Ništa se nije desilo ni za one preostale kupce stanova u zgradi B1 u POS naselju Vilka Novaka. Habuš nam je rekao da još nisu došli svi bojleri te da se iskreno nada da će se do kraja godine kupci useliti u stanove koje otplaćuju.

U rujnu smo upozoravali da je situacija katastrofalna i da se treba ići u pregovore. Nije se učinilo ništa.” – Željko Bunić, predsjednik Povjerenstva za utvrđivanje financijskog stanja Gradskih stanova

Izvor:
Foto:

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!