Povežite se s nama

Sport

Barbara Štriga donijela prvu olimpijsku medalju u Ljubešćicu

Objavljeno:

- dana

PRIJEM U OPĆINI LJUBEŠĆICA

– Nisam očekivala ovakav uspjeh. Bilo ja malo naporno, ali bilo je dobro. Došli smo do finala i na kraju izgubili od Ruskinja, no one su bile jaka ekipa – rekla je 16-godišnja Barbara Štriga, učenica Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. 

Ona je od 25. srpnja do 2. kolovoza sudjelovala na ljetnim Olimpijskim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama u Los Angelesu te je sa svojom ekipom osvojila drugo mjesto, odnosno srebro u ženskoj odbojci.

Ruskinje su bile bolje

Barbaru je u ponedjeljak, zajedno s njezinom majkom, primio načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić.
– Za ovakav jedan vrijedan rezultat potrebno je puno rada, zalaganja, ali i odricanja. Ponosni smo na tvoj rezultat i želim ti još puno uspjeha – rekao je načelnik Horvatić koji je srebrnoj olimpijki predao poklone, među kojima je i sat s ugraviranom posvetom.

Horvatić je najavio da će Barbara Štriga dobiti i posebno priznanje uz Dan općine Ljubešćica iduće godine.

Načelnik Horvatić je u ime Općine Ljubešćica srebrnoj olimpijki predao poklone, među kojima je i sat s ugraviranom posvetom

Uz ravnatelja Centra Tomislav Špoljar Marina Vučića, na prijemu u Općini Ljubešćica bio je i Barbarin trener Igor Segher koji je uz nju još dvije djevojke iz Centra, Slađanu Čurila i Anitu Jurgec, pripremao za olimpijadu.
– Pripreme su se odvijale posljednjih godinu i pol dana, uglavnom u Varaždinu u sportskoj dvorani gdje smo imali dobre uvjete za rad. Sastajali smo se jednom do dva mjesečno što kroz treninge, što kroz utakmice i u godinu dana uspjeli smo sastaviti ekipu i otići na olimpijske igre – rekao je Segher.
Priznao je da nisu previše razmišljali o rezultatu s obzirom da je na olimpijadi bilo oko 7000 natjecatelja iz 177 zemalja.
– Unatoč jakoj konkurenciji uvjerili smo se da kvalitetno radimo u sportu. Ipak, jakim Rusima nismo mogli parirati – rekao je Segher.

Izvor:
Foto: REGIONALNI TJEDNIK

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Sport

Dabar Tin Tompić na popisu za okupljanje juniorske rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Krešo Ivanković pozvao je igrače na prvo okupljanje u novoj sezoni.

Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest na listi za pričuve koji mogu biti pozvani naknadno, ukoliko se za to ukaže potreba. Među pozvanim igračima većina je onih koji su ovog ljeta osvojili srebro na Europskom kadetskom prvenstvu kojem su domaćini bili Varaždin i Koprivnica.

Na popisu je igrač Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 Tin Tompić, dok je na pričuvnom popisu Dabar Fabijan Grubišić.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu, 1. studenog ispred Doma sportova, i odmah produžiti put do Poreča gdje će boraviti do 7. studenog. Kao što je od ranije poznato, u tom terminu u Poreču će boraviti i naša muška seniorska reprezentacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje