Povežite se s nama

Sport

Barokovci osvojili čak 33 medalje na jakom međunarodnom mitingu u Ptuju

Objavljeno:

- dana

PK Barok

Članovi Plivačkog kluba Barok nastupili su na  13. Međunarodnom mitingu Pokal Terme u  Ptuju. U konkurenciji 266 natjecatelja iz 3 države i 17 klubova, 32 člana Baroka osvojili su 33 medalje, od toga 8 zlatnih, 12 srebrnih i 13 brončanih.

Mario Vlahinja osvojio je prvo mjesto na 50 delfin, 2. mjesto na 50 slobodno i 50 leđno, te 3.mjesto na 50 prsno. Neven Lončarić je doplivao do 3 medalje; na 50 prsno i 50 slobodno je bio drugi, a na 200 slobodno 3. Luka Cvetko je bio izvrstan na 50 i 100 slobodno gdje je osvojio 2 zlata,  dok je na 50 i 200 leđno bio srebrni. Nikola Briški je osvojio dvije bronce –na 50 i 200 leđno. Niko Balenta stigao je do zlara na 50 delfin i bronce na 50 slobodno. Erik Hunjek je doplivao do dva treća mjesta – na 100 i 200 slobodno, Filip Kukec je osvojio 3. mjesto na 50 prsno, dok je Bruno Obrstar osvojio 3. mj. na 50 leđno.

U ženskoj konkurenciji Martina Štefinec, osvojila je tri prva mjesta: na 50 prsno, 200 mješovito i 200 slobodno; Patricija Lončarić je bila 3.na 200 mješovito, a Buga Stipan 3. na 200 slobodno. Petra Gašparac je osvojila 2. mjesta na 200 slobodno i 200 leđno i 3.mjesto na 200 mješovito. Lana Cvetko je bila brončana na 50 delfin, a Dora Jurak srebrna na 50 leđno. Dvije mlađe kadetkinje- Nika Dobovičnik i Anamarija Zavrtnik bile su sjajne: Nika je osvojila zlato na 50 delfin i 2 srebra na 100 i 200 slobodno, dok je Anamarija bila srebrna na 50 slobodno.                                               

Izvor:
Foto: PK Barok

Sport

Varaždinski bowlingaši osvojili Prvenstvo Hrvatske u trojkama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi varaždinskog Bowling kluba Medonja, Ivan Kreš, Igor Kolarić i Petar Žganec osvojili su Prvenstvo Hrvatske u disciplini trojke.

Varaždinski bowleri već su u kvalifikacijama pokazali kako su se dobro prilagodili uvjetima mariborske kuglane zauzevši treće mjesto. U polufinalu su zaigrali protiv ekipe zagrebačkog Purgera, a presudno za pobjedu bilo je bacanje  Žganeca 227.

Pitanje pobjednika u finalu bilo je neizvjesno do zadnjeg bacanja u kojem renomirani suparnici iz Nomada nisu zadržali nisu zadržali mirnoću pa je tijesna, ali zaslužena pobjeda 530:528 pripala Medonjama iz Varaždina.

Prvenstvo je održano na stazama BC Strike u Mariboru radi osiguranja boljih uvjeta za natjecanje nego u hrvatskim bowling centrima.

Nastavite čitati

Sport

CRO Race: najbolji svjetski biciklisti sutra u Centru svijeta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 27. rujna do 2. listopada i ovaj put u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova – šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea.

Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu više od 1000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu 20 timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale.

Već tradicionalno CRO Race kreće iz Osijeka, domaćina prve etape, koja ove godine završava u samom Centru svijeta, Ludbregu. Prva etapa održat će se u utorak 27. rujna.

Biciklisti u Ludbreg stižu oko 16 sati, potom nastavljaju vožnju kroz Vinograde Ludbreške dok se ulazak u cilj, koji će biti kod Srednje škole Ludbreg, očekuje oko 16:40. Nakon toga na Trgu Svetog Trojstva usliedit će program proglašenja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje