Povežite se s nama

Sport

Barokovci osvojili čak 33 medalje na jakom međunarodnom mitingu u Ptuju

Objavljeno:

- dana

PK Barok

Članovi Plivačkog kluba Barok nastupili su na  13. Međunarodnom mitingu Pokal Terme u  Ptuju. U konkurenciji 266 natjecatelja iz 3 države i 17 klubova, 32 člana Baroka osvojili su 33 medalje, od toga 8 zlatnih, 12 srebrnih i 13 brončanih.

Mario Vlahinja osvojio je prvo mjesto na 50 delfin, 2. mjesto na 50 slobodno i 50 leđno, te 3.mjesto na 50 prsno. Neven Lončarić je doplivao do 3 medalje; na 50 prsno i 50 slobodno je bio drugi, a na 200 slobodno 3. Luka Cvetko je bio izvrstan na 50 i 100 slobodno gdje je osvojio 2 zlata,  dok je na 50 i 200 leđno bio srebrni. Nikola Briški je osvojio dvije bronce –na 50 i 200 leđno. Niko Balenta stigao je do zlara na 50 delfin i bronce na 50 slobodno. Erik Hunjek je doplivao do dva treća mjesta – na 100 i 200 slobodno, Filip Kukec je osvojio 3. mjesto na 50 prsno, dok je Bruno Obrstar osvojio 3. mj. na 50 leđno.

U ženskoj konkurenciji Martina Štefinec, osvojila je tri prva mjesta: na 50 prsno, 200 mješovito i 200 slobodno; Patricija Lončarić je bila 3.na 200 mješovito, a Buga Stipan 3. na 200 slobodno. Petra Gašparac je osvojila 2. mjesta na 200 slobodno i 200 leđno i 3.mjesto na 200 mješovito. Lana Cvetko je bila brončana na 50 delfin, a Dora Jurak srebrna na 50 leđno. Dvije mlađe kadetkinje- Nika Dobovičnik i Anamarija Zavrtnik bile su sjajne: Nika je osvojila zlato na 50 delfin i 2 srebra na 100 i 200 slobodno, dok je Anamarija bila srebrna na 50 slobodno.                                               

Izvor:
Foto: PK Barok

Sport

Bivši kapetan Dubravke-Zagorac: Cijelo proljeće nismo dobili ni lipe, nismo mi krivi što je momčad ove sezone kanta za napucavanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dubravka-Zagorac drži posljednje mjesto 4. HNL Čakovec – Varaždin s gol razlikom 1:55.

O razlozima zašto su porazi tako teški govorili su trener Mario Ister i tajnik Kluba Nikola Špicer.

Špicer je isticao da su prošle sezone bili preveliki zahtjevi nekih igrača te da su odlučili da uprava neće biti talac nekih igrača.

>>Što se to događa s Dubravkom-Zagorac koja ima gol razliku 0:51?

Na njegove navode reagirao je bivši kapetan Dubravke-Zagorac, Ivan Conjar.

– Ne mogu vjerovati što ističe sadašnji i bivši tajnik. Cijelo proljeće, odnosno drugi dio sezone nitko od igrača nije dobio ni lipe. Ja sam iz Turčina i nagovorio sam dečke da bez obzira na besparicu odigramo sezonu do kraja da klub ne bi ispao u najniži rang. Također, i bivši trener Rado Mlakar molio je dečke da odigramo sezonu do kraja što smo i učinili – rekao je Ivan Conjar koji danas brani boje BSK-a iz Belice.

Dodao je da su se igrači sami automobilima vozili na utakmice i trošili vlastiti novac.

– Bivši predsjednik Mario Jurinec je bio na svakoj utakmici, a tajnik Špicer možda na dvije do tri. Što se nas igrača tiče u travnju smo gotovo svi trenirali, a u svibnju i lipnju smo dogovorili da se skupljamo samo na utakmicama jer nitko nije dobio novac za koji se dogovorio. Nekoliko nas, petorica treniralo je radi sebe – istaknuo je Conjar objasnivši da mnogo igrača nije igralo za novac.

– Jednostavno danas to tako funkcionira. Nismo mi uzimali neki ogroman novac, ali klub od Općine svake godine dobije donaciju od 180.000 do 200.000 kuna. Kamo je taj novac otišao, ne znam. Ne možeš danas očekivati da će neki igrati besplatno iako je riječ o amaterizmu, no ako se nešto dogovorimo, onda se to ispoštuje – rekao je Conjar kojeg ljuti da je krivnja za loše ovosezonske rezultate svaljena na bivše igrače.

– Ispada da smo mi bivši igrači krivi što je ovosezonska ekipa kanta za napucavanje u 4. HNL, a mi smo napravili prošle sezone sve da klub ne ispadne u zadnji rang. To bi bilo pogubno za klub s 75-godišnjom tradicijom – zaključio je Conjar.

Nastavite čitati

Sport

Slobodaši Jana Koščak i Janko Kišak popravili državne rekorde kod kadeta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode u nedjelju, 26. rujna nastupili su kadetskom dvomeču između reprezentacija Hrvatske i Slovenije u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Atletske zveze Slovenije.

Hrvatski kadeti slavili su u ekipnom poretku s osvojenih 368 bodova, a petero predstavnika AK Sloboda postiglo je iznimne rezultate, od kojih su dva novi rekordi Hrvatske. Najvrijednije rezultate natjecanja postigli su Jana Koščak i Janko Kišak. Jana Koščak pobijedila je u bacanju koplja s hitcem od 46,59 m te u utrci 100 m s preponama s rezultatom od 14,16 sec, što je ujedno i novi kadetski rekord Hrvatske!

Štafeta 4x100m za kadetkinje u sastavu Nikpalj, Penezić, Pavlović i Koščak uzela je zlato s rezultatom 48.77 sec. Jana je s tri osvojene zlatne medalje bila najuspješnija sudionica ovog natjecanja.

Janko Kišak poboljšao je vlastiti državni rekord na 100 m prepone s rezultatom 13,05 sec, dok je u skoku u dalj ostvario novi osobni rekord sa skokom od 6,73 m. Janko je slavio u obje pojedinačne discipline, dok je u štafeti 4×100 m zauzeo drugo mjesto. Luka Leščak osvojio je brončanu medalju u skoku s motkom za kadete s preskočenih 290 cm. Neli Belač zauzela je 3. mjesto u utrci 1500m zapreke s rezultatom 6:24,44, dok je Helena Posavec nastupala na 300 m prepone gdje je zauzela 5. mjesto s 48,88sec.

Važno je istaknuti da su Neli, Helena i Luka rođeni 2007. godine te još sljedeću sezonu mogu nastupati kao članovi kadetske reprezentacije Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje