Povežite se s nama

Sport

Barokovci osvojili čak 43 medalje na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u Sisku

Objavljeno:

- dana

Prava berba medalja

U Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i početnike. Nakon napornih treninga i velikog broja natjecanja tijekom godine, mlađi kadeti i početnici PK Barok ovim su natjecanjem završili najuspješniju sezonu do sada. U kategoriji od 187 natjecatelja iz 9 klubova, nastupilo je i 28 naših članova koji su isplivali  90 osobnih rekorda, te osvojili 43 medalje (16 zlatnih,15 srebrnih i 12 brončanih).

U kategoriji mlađih kadetkinja, najuspješnija je bila Nika Dobovičnik. Ona je osvojila zlato na 100 i 400 slobodno,100 leđno,100 delfin,te 200 mješovito. Nika je ujedno isplivala i B normu na 100 slobodno za predstojeće Kadetsko prvenstvo Hrvatske.

Anamarija Zavrtnik razveselila nas je zlatom na 50 m leđno, srebrom na 50,100 i 400  slobodno, te na 200 mješovito. U istoj kategoriji Leona Juriša osvojila je brončanu medalju na 100 delfin i 100 leđno, a Mila Mitrović na 50 prsno.

U kategoriji mlađih kadeta zlatom se okitio Bruno Obrstar na 50 i 100 leđno. Niko Balenta osvojio je zlato na 50 delfin, te broncu na 50 i 100 slobodno.

Izvrstan je bio i Erik Hunjek koji je bio srebrni na 400 slobodno, te brončani na 50 i 100 leđno i 200 mješovito. U istoj kategoriji Luka Štumberger „uzeo“ je srebro na 50, 100 prsno i 100 leđno, a Filip Kukec na 50 prsno.

U kategoriji početnika najviše nas je razveselila Sara Marković, koja je bila zlatna na 50 delfin i 50 slobodno, srebrna na 100 slobodno i 100 prsno, te brončana na 50 prsno. Odlična je bila i Jana Čok sa osvojenim srebrom na 50 prsno i 50 slobodno, te broncom na 100 slobodno i 50 leđno. Do zlatne medalje na 100m leđno doplivala je i Vida Jurak, dok je Bela Mitrović bila druga  na 50 leđno.

Da se u PK Barok izvrsno radi, pokazuju i rezultati u isplivanim štafetnim utrkama. U kategoriji mlađih kadetkinja, štafeta 4×100 mješovito u sastavu Nika Dobovičnik, Anamarija Zavrtnik, Leona Juriša i Mila Mitrović, te štafeta 4×100 slobodno u sastavu Nika Dobovičnik, Anamarija Zavrtnik, Leona Juriša, Hana Ivanković osvojila je zlatnu medalju.

U kategoriji mlađih kadeta, štafeta 4×100 mješovito (Bruno Obrstar, Luka Štumberger, Niko Balenta,  Hunjek) bila je zlatna, a štafeta 4×100 slobodno (Erik Hunjek, Luka Kokotec, Luka Štumberger, Niko Balenta) bila je srebrna.

U kategoriji početnika, štafeta 4×50 slobodno mix u sastavu Jana Čok, Lovro Juretić, Vedran Šavor, Sara Marković osvojila je zlatnu medalju, dok je  štafeta 4×50 mješovito u istom sastavu bila srebrna.

Izvor:
Foto: PK Barok

Sport

Senzacionalan rezultat Jane Koščak: sa 17 godina srušila seniorski rekord Hrvatske u sedmoboju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jana Koščak ne prestaje oduševljavati. U prvom seniorskom sedmoboju u karijeri, i to odmah na blještavoj pozornici najprestižnijeg svjetskog višebojskog mitinga u austrijskom Götzisu, osvojila je visoko deveto mjesto sa 6293 boda.

Najbolji je to rezultat u povijesti jedne mlađe juniorke (U-18) u seniorskom sedmoboju, dakle i neslužbeni svjetski rekord!

Obilato je time nadmašila i hrvatski seniorski (i juniorski) rekord koji je dosad držala njezina starija sestra Klara (5615), a ispunila je i ono što joj je bio glavni cilj – uhvatila je normu za Europsko juniorsko prvenstvo u kolovozu u Jeruzalemu. Na kojem će, u to nema sumnje, biti prva favoritkinja za zlato.

O kako jakom natjecanju se radilo i u kakvom je uglednom društvu Jana imala seniorsku premijeru, dočarat će podatak da je pobjednica, Amerikanka Anna Hall, skupila fantastičnih 6988 bodova! Osvajačica bronce na lanjskom Svjetskom prvenstvu došla je time na peto mjesto svih vremena.

Ispred Jane su, između ostalih, završile i Britanka Katarina Johnson-Thompson, svjetska prvakinja iz 2019, Poljakinja Adriana Sulek, svjetska dvoranska doprvakinja, te Finkinja Saga Vanninen, dvostruka svjetska juniorska prvakinja.

Izvor: Sportske novosti

Nastavite čitati

Sport

Fight Club Kovačić do tri zlatne medalje na međunarodnom savate turniru u Garešnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Garešnica je bila domaćin međunarodnom turniru u savateu koji se održao u subotu, 27.svibnja.

Nastupili su borci iz Finske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Srbije, a Fight Club Kovačić predstavljalo je šestero boraca.

Tristan Talan nakon osvajanja Prvenstva Hrvatske u savateu i Prvenstva Hrvatske u boksu, s dvije pobjede osvojio je i međunarodni turnir u Garešnici. 

Drugo zlato osvojio je kadet Ante Kovačić pobjedom nad borcem iz varaždinske Omege, dok je do trećeg zlata stigao aktualni viceprvak svijeta Luka Sakač. Dodajmo da je Hana Komes stigla do srebrnog odličja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje