Povežite se s nama

Sport

Barokovci osvojili rekordne 23 medalje na mitingu Sv. Nikola

Objavljeno:

- dana

NA GRADSKIM BAZENIMA VARAŽDIN

U organizaciji Plivačkoga kluba Barok u subotu, 9. prosinca, na Gradskim bazenima Varaždin održan je 7. međunarodni plivački miting „Sv. Nikola“. Bio je to treći ovosezonski miting iz mini GP serije, a nastupilo je 395 natjecatelja iz Hrvatske, BIH i Slovenije, a od toga i 33 člana Baroka, koji su osvojili rekordne 23 medalje (4 zlatne,10 srebrnih i 9 brončanih).

Također, barokovci su isplivali brojne A i B norme za Prvenstvo Hrvatske. Osim medalja, Klub je osigurao i vrijedne nagrade koje su se dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji te 4 trofeja za najvredniji rezultat u kategoriji kadeta i mlađih kadeta (u muškoj i ženskoj kategoriji). Trofeje su u konkurenciji kadeta osvojili Rea Kozeljac iz PK Kantrida i Tin Gnjatović iz PK Medveščak, a u konkurenciji mlađih kadeta Mia Hren iz Zagrebačkoga plivačkoga kluba i Grga Brkljačić iz zagrebačke Mladosti. Također, posebnom novčanom nagradom nagrađeni su Tin Gnjatović i Rea Kozeljac za zbroj dvaju najvrednijih rezultata, kao i njihovi treneri. Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se u ukupno 11 disciplina. U B kategoriji medalje za varaždinski Barok osvojili su Niko Balenta, koji je stigao do 3 srebra u disciplinama 100 m slobodno, 200 m delfin i 100 m delfin. Luka Štumberger stigao je do 3 srebra u disciplinama 400 m mješovito, 100 m prsno i 800 m slobodno, a Luka Kokotec bio je zlatni na 200 m leđno i brončani na 100 m leđno. Anamarija Zavrtnik osvojila je 3 bronce – na 100 m delfin, 200 m delfin i 800 m slobodno, dok je Nika Dobovičnik bila brončana na 100 m slobodno i srebrna na 400 m slobodno. Nika je u disciplini 400 m slobodno isplivala mlađejuniorsku B normu za Prvenstvo Hrvatske, dok su svi ostali isplivali norme za Kadetsko PH.

Berba medalja

Treba pohvaliti i Petru Švetak, koja je uz 4. mjesto na 200 m prsno isplivala B normu za Kadetsko PH. U C kategoriji Filip Kukec se okitio zlatom na 400 m mješovito te isplivao B normu u toj disciplini, a Leona Juriša je osvojila zlato na 800 m slobodno i srebro na 400 m mješovito. Na 400 m mješovito isplivala je A normu za Kadetsko PH. U najmlađoj, D kategoriji Sara Marković je osvojila zlato na 100 m delfin, 2 srebra – na 100 m slobodno i 200 m prsno, te broncu na 200 m mješovito, dok je Ivona Jurković osvojila dva srebra – na 200 m leđno i 100 m leđno, te broncu na 100 m slobodno.
– Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji ovog mitinga, našim roditeljima te svim donatorima ove priredbe – zaključuju iz PK Barok.

Izvor:
Foto: PK Barok

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje