Povežite se s nama

Crna kronika

Bašić: Ptičeku je bilo lako raditi, kad je od Grada dobivao 20 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

SUĐENJE MILJENKU PTIČEKU

Radnici Parkova za radnog su vremena uređivali dvorišta svog direktora Miljenka Ptičeka i ondašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka bez radnog naloga.

Bilo je to jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, po potrebi, a Čehokova supruga i sama je znala nazvati poslovođu i tražiti da im dođu srediti dvorište. Ptičeku su radnici radili i kod vikendica u Vinici i na Ugljanu i to sve alatima i strojevima Parkova.

Neslaganje s Ptičekom

Rekao je to na današnjem suđenju bivšem direktoru Parkova Miljenku Ptičeku aktualni direktor Marin Bašić. On je u Parkovima radio od 2007. godine, no s Ptičekom se nije baš slagao, pa mu je Ptiček dao otkaz nakon što su se sukobili oko postavljanja žardinjera u POS naselju u Jalkovečkoj.

– Imao sam ugovor na određeno, no otkazan mi je prije nego što je istekao. Čak sam i bio sretan kad sam otišao, s obzirom na to kako je Ptiček razgovarao sa zaposlenicima. Vrijeđanje, psovke i omalovažavanja bili su svakodnevica njegovih razgovora. Još je više psovao i derao se na žene, koje su bila na rukovodećim pozicijama u Parkovima. Nije bilo tjedna da se bar jedna od njih ne rasplače, a nakon kolegija s njim, mnoge su se tresle i taj dan više nisu mogle normalno funkcionirati – rekao je Bašić.

Kad je otišao iz Parkova, radio je na mjestu referenta tehničke pripreme, a u Parkove se vratio 2013. godine i to na mjesto zamjenika člana Uprave. Na mjestu direktora Parkova naslijedio je Slavka Vegara, a govoreći o današnjem poslovanju firme, rekao je kako su se, u odnosu na Ptičekovo vrijeme, uvjeti promijenili.

Čula vikanje

– Danas od Grada dobivamo oko 7, 6 milijuna kuna, a 2008. taj je iznos bio čak 20 milijuna kuna. Proteklih godina Parkovi su dobivali mnogo više novca i bilo je lakše poslovati. Unatoč tome, plaće isplaćujemo na vrijeme, a opseg poslova na održavanju grada nije se ništa smanjio, možda je manje cvjetnih košarica i skulptura – rekao je Bašić.

Saslušane su i dvije zaposlenice Parkova, koje su potvrdile Bašićeve navode o Ptičekovu ponašanju prema zaposlenicima, pa je tako jedna od njih rekla kako bi lagala kad bi rekla da je Ptiček bio pristojan prema pojedinim djelatnicima.

– Ja sam radila u Upravi te sam preko dva zida čula vikanje i nisam mogla to ignorirati, iako se mene osobno to nije ticalo. Neke djelatnice su plakale nakon završetka ovakvih sastanaka, a neke su čak pile i lijekove za smirenje – rekla je svjedokinja.

Izvor:
Foto: RT

Crna kronika

FOTO Auto kod Ludbrega završio na krovu u dvorištu, a istjecao je i plin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Ludbreg

U Selniku kod Ludbrega u četvrtak, 2. veljače, u jutarnjim satima došlo je do prometne nesreće.

Naime, vozilo je s ceste izletjelo u dvorište i okrenulo se na krov. Pritom je automobil oštetio plinske instalacije, pa je istjecao plin.

– Vršimo osiguranje mjesta nesreće, pozivamo djelatnike Termoplina zbog isključenja plinovodne mreže te sanaciju vozila i cijevi iz koje curio plin – ističu iz DVD-a Ludbreg.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić iz Kuršanca ukrao kombi, a potom novčanik Varaždincu koju mu je dao 10 kuna za hranu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

novčanik novac krađa
FOTO: ilustracija

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu 24-godišnjak iz Kuršanca kriv je zbog nekoliko krađa te osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

On je prvo krajem srpnja 2019. godine u Optujskoj ulici u Varaždinu u Trgovačkom društvu Velpro otuđio PET ambalažu. Preskočio je ogradu i iz vanjskog prostora ograđenog dvorišta uzeo te zadržao za sebe otkupnu PET ambalažu, i to 50 komada vreća sa po 50 komada PVC ambalaže, ukupne vrijednosti 1250 kuna.

Nešto kasnije, s 1. na 2. rujna sjeo je u kombi jedne varaždinske tvrtke, stavio ga u pogon, no nije daleko došao. Udario je u lanac ograde parkirališta u Cankarevoj , a potom i drvena vrata garaže u vlasništvu Ureda državne uprave Varaždinske županije.

Kasnije je 3. rujna presreo jednog Varaždinca i tražio ga da mu da 10 ili 20 kuna, jer je gladan. Ovaj mu je dao 10 kuna, a 24-godišnjak mu je potom iz džepa uzeo novčanik s 2840 kuna.

U svojoj obrani 24-godišnjak je u cijelosti naveo da se smatra krivim i da se kaje se zbog počinjenih djela.

– Želi čim prije izdržati kaznu za ista djela te se nakon toga zaposliti i na taj način privređivati za život. Ne mislim se više dovoditi u slične situacije. Nema nikakvih primanja i u teškoj sam financijskoj situaciji te molim da me se oslobodi plaćanja troškova ovog kaznenog postupka. – istaknuo je na sudu 24-godišnjak koji je istaknuo da je inače živio s majkom i ocem, ali mu je majka također u međuvremenu završila u Kaznionici u Požegi.

Budući da je već ranije osuđivan, Općinski sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana i 10 mjeseci.

Presuda je nepravomoćna i na nju se 24-godišnjak može žaliti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje