Povežite se s nama

Život i društvo

Bedem ljubavi prikuplja sredstva i školski pribor za djecu iz siromašnih obitelji, pomoći možete i vi!

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

Bedem ljubavi Varaždin i ove godine organizira akciju za prikupljanje sredstava, odnosno, školskog pribora i potrepština za djecu iz siromašnih obiitelji.

Osim prikupljanja donacija od poslovnih subjekata i građana,  volonterke Bedema ljubavi u subotu, 27. kolovoza  provest će akciju prikupljanja donacija od kupaca – hrane, higijenskih potrepština, školskog pribora, ali i svega ostalog čime se može pomoći opremanju siromašnih učenika za školu (torbe, pernice, bilježnice, olovke, bojice, dresovi, obuća i sl.). Građani mogu donijeti i rabljenu, ali očuvanu i urednu opremu za đake te ju predati volonterkama.

– Nadamo se da solidarnost građana neće izostati ni ove godine – istaknula je Pocedulić 

– Kriza i recesija mnoge su obitelji dovele u izuzetno tešku materijalnu situaciju, a posebno je teško obiteljima samohranih roditelja i obiteljima u kojima je više učenika. Uoči početka školske godine već su se mnogi od njih javili u Bedem ljubavi. Nadamo se da solidarnost građana i drugih donatora neće izostati ni ove godine u kojoj udruga obilježava 25. obljetnicu djelovanja u službu humanosti  – istaknula je Renata Pocedulić, predsjednica Bedema ljubavi Varaždin.

Oni koji žele dati financijsku pomoć za kupnju školskih potrepština, mogu to učiniti na račun Bedema ljubavi Varaždin u Zagrebačkoj banci – HR5723600001101749400 s naznakom „za siromašne učenike“.

Za dogovor i dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na mobitel 091/5613053.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje