Povežite se s nama

Sport

Bednja kod mosta u Hrvatskom kupu dočekuje Bjeličin Osijek: Vjerujemo u čuda

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Bednje u srijedu, 15. rujna, u 16 sati u Beletincu igraju utakmicu sezone. U šesnaestini finala Hrvatskog kupa dolazi Bjeličin Osijek.  

U posljednjih pet godina u 4. HNL ista ekipa dva puta je osvajala naslov, te je stigla do jednog drugog i jednog trećeg mjesta.

– Skauti Osijeka bili su na našoj prvenstvenoj utakmicu u Gojancu i proučili su našu krvnu sliku. Naravno da je kvalitetna na strani Osijeka, no mi vjerujemo u čuda – dodala je Nadica Dreven Budinski, predsjednica Bednje.

U zadnjoj nekoliko godina seniori Bednje dva puta su osvojili Županijski kup iz četiri pokušaja, a tri puta od moguća četiri igrali su šesnaestinu finala Hrvatskog kupa. U Beletincu je tako gostovala i Rijeka u sezoni 2015./2016..

Momčad već sedam godina vodi Saša Paska.

– Povjerenje je ključ uspjeha. Uprava već godinama vjeruje meni, ja vjerujem igračima, a njih pak zdušno bodre navijači. Imamo jednu nevjerojatnu sinergiju – rekao je Saša Paska objasnivši zašto je njegova ekipa sinonim za konstantu u nižim ligama Varaždinske županije.

– To što smo mi već godinama u vrhu 4. HNL i u pretkolima Hrvatskog kupa, to nije došlo preko noći. Napravili smo kvalitetan kostur ekipe koji nadogradimo s jednim ili dvojicom igrača sa strane. Odgovorno tvrdim, i neka se nitko ne uvrijedi, Bednje je nakon NK Varaždina drugi najbolji klub u Varaždinskoj županiji. Jedno što nas koči da uđemo u viši rang je infrastruktura i manjak mladih nogometaša, jer ipak smo mi mala sredina – dodao je čijim će igračima utakmica protiv Osječana biti velika nagrada.

– Moji dečki svi rade, do 14, 15 sati. S posla će stići na utakmicu. Ipak su amateri, no utakmica protiv Osijeka im je velika nagrada. Borit ćemo se kao lavovi, no dolazi nam druga najbolja ekipa u Hrvatskoj s najboljim trenerom Nenadom Bjelicom u 1. HNL i kvaliteta je na njihovoj strani ogromna – zaključio je Paska.

Sport

Bišćan prije utakmice u Varaždinu: Izrael je žilav i čvrst

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-21 reprezentacija u četvrtak, 23. ožujka u 18 sati na stadionu Varteksa igra prijateljsku utakmicu protiv Izraela.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Potom Bišćanovim izabranicima slijedi dvoboj s Engleskom, 28. ožujka u Londonu.

– Svaka je utakmica važna, to ističemo od prvog dana, jer im nudi priliku da postanu bolji igrači. Europsko prvenstvo bit će vrhunac ciklusa, za to smo se borili dvije godine, i u sklopu priprema ovo su dva izvrsna suparnika. Birali smo kvalitetne momčadi – Engleska je vrhunska, a Izrael je žilav i čvrst – istaknuo je Bišćan za HNS.

Inače, na Bišćanovom popisu za obje utakmice je stoper Varaždina Luka Jelenić.

Nastavite čitati

Sport

Ladislav Gregorinčić još četiri godine predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“, koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić koji će klub voditi sljedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 17. ožujka, u prostorijama varaždinskog  4. mjesnog odbora. Za potpredsjednik i tajnika kluba ponovno su izabrani Andrej Gužvinec te Nikola Habrlin. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Ladislav Gregorinčić, koji je klub vodio proteklih četiri godine. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate  članova TK Marathon 95.

U 2022. godini „Marathon 95“ je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

Novi- stari predsjednik Ladislav Gregorinčić najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u siječnju uspješno održanog 6. Zimskog polumaratona i 26. Zimske brdske cross lige Ivančica , slijede početak 31. Cross lige Drava 30. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 17. rujna 29. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 27. Zimske brdske lige Ivančica. Naglasak je stavljen na 29. Varaždinski Joma polumaraton koji je ujedno i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Na kraju skupštine predsjednik Ladislav Gregorinčić podijelio je plakete  sucima cross lige Drava: Krunoslav Borovec, Antun Belošević, obitelj Domislović, Miroslav Hainž, Anđelka Mlakar, Ladislav Gregorinčić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje