Povežite se s nama

Ostali sportovi

Beretinec – središte brdskog biciklizma

Objavljeno:

- dana

BRDSKI BICIKLIZAM

Najdugovječniji brdsko-biciklistički klub Varaždinske županije BBK “ASI”, uskoro obilježava svoju jubilarnu 10-tu godinu postojanja, a ujedno “pušta u promet” i svoju drugu MTB stazu u županiji .

Proslava i natjecateljsko  otvorenje staze održat de se u subotu 5.10.2013. što je uvelike omogudila i Opdina Beretinec  na čelu s načelnikom Igorom Kosom.

  Godina preokreta brdskog biciklizma u Varaždinu bila je 2003. kada je nekolicina iskusnih brdskih biciklista osnovala klub  dajudi mu ime “ASI” ( množina od “as”; u dijalektalnom govoru označava osobe koje se ističu u sportskome pogledu: glasoviti, uporni i uspješni sportaši, ali također označava i socijalnu vještinu druženja i kolegijalnosti među biciklistima ).

  Kao prvi regionalni brdsko-biciklistički klub okuplja veliki broj entuzijasta, sportaša i ljubitelja prirode sa ciljem promicanja biciklizma u svrhu zdravijeg načina života. Danas klub ima više od 50 stalnih članova svih dobnih skupina, a od samog  osnutka provodi i brojne sportske, humanitarne, ali i ekološke projekte (biciklijade, maratone Kajkavijana, ligaška natjecanja, utrke, akcije čišdenja dravske park-šume itd).

  Otvorenje nove brdsko-biciklističke staze u šumama Beretinca šlag je na torti koju je klub marljivo i s puno ljubavi  “pekao” punih deset godina te se klub s razlogom može nazvati majstorom svog zanata! Staza je relativno protočna, ali ima nekoliko tehnički zahtjevnijih elemenata i  nekoliko brzih spusteva te je kao takva primjerena za naprednije rekreativce.

  Natjecateljski dio otvorenja staze predviđen je za 4 kategorije (sport, rekreativci, žene i početnici do 15.g) koji de se natjecati vozedi određeni broj krugova na stazi. Za najbolje su osigurane i nagrade, dok nam se svi prijatelji i ljubitelji biciklizma mogu pridružiti u proslavi koja de uslijediti nakon natjecateljskog dijela programa kod našeg domadina Seoskog turizma Canjuga.

U subotu 5.10.2013. od 13 sati pridružite nam se na zajedničkom prazniku biciklizma!  Više informacija i propozicije utrke na: www.bbk-asi.hr; www.beretinec.hr

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje