Povežite se s nama

Život i društvo

Besplatne frizure i masaže na vikendu ljepote i zdravlja u Luminiju za Dan žena!

Objavljeno:

- dana

Tijekom 7. i 8. ožujka u Lumini centru održat će se vikend ljepote i zdravlja u povodu Međunarodnog dana žena.

Vikend po mjeri svake djevojke i žene počinje u subotu u 11.30 sati, kada će fitness treneri osigurati zdrav početak dana uz jutarnju tjelovježbu i savjete o zdravoj prehrani.

Lumini tim nije zaboravio ni na važnost pravilne njege, u što će se svi moći uvjeriti na radionici prirodne kozmetike u 15 sati, gdje će moći saznati brze i jednostavne pripravke za njegu kože i kose.

Posjetiteljice će na svoj dan moći iskušati i sreću uz nagradno beauty natjecanje u 16 sati, u kojem sve prijavljene sudionice odabiru kombinaciju šminke prema ponuđenim odjevnim kombinacijama modela s fotografije, a one najvještije bit će nagrađene poklon bonom za besplatno šminkanje.

U subotu i nedjelju od 17 do 19 sati u Lumini centru djevojke i žene moći će besplatno napraviti i frizuru, a u nedjelju je organizirana radionica za najmlađe u 11.30 sati, gdje će djeca i mladi imati priliku naučiti sve o pripremi zdravog doručka.

U 16 sati na rasporedu su prezentacije raznih plesnih tehnika, a djevojke i žene nikako ne smiju propustiti nedjelju u 17 sati, kada im Lumini poklanja sat opuštanja uz besplatne masaže lica i ruku. Vikend ljepote i zdravlja začinit će Cooking show u subotu i nedjelju u 18 sati, čiji je cilj podsjetiti na kuhanje zdravih i jednostavnih jela za vitalnost cijelog dana.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Život i društvo

Marija Ivanušić s Varaždin Brega dobila nagradu za izvanredna postignuća i promicanje udomiteljstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ministrastvo rada

Ministar Josip Aladrović i državna tajnica Marija Pletikosa svečano su 16. lipnja uručili nagrade udomiteljima za izvanredna postignuća i njihovu predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika te zalaganje i inovativnost u promicanju udomiteljstva u zajednici.

– Upravo je udmiteljstvo način da djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imaju kvalitetniju skrb i odrastanje. Sretno i nesmetano djetinjstvo trebalo bi biti pravo, a ne privilegija. Svako dijete zaslužuje da o njemu skrbi netko kome je interes tog djeteta na prvom mjestu – naglasio je ministar Aladrović.

Ministar Aladrović istaknuo je kako se kroz Akcijski plan unaprjeđenja sustava socijalne skrbi predviđa dodatno poboljšanje udomiteljstva te kako će se pojednostaviti uvjeti za obavljanje udomiteljstva i dobivanje statusa udomitelja, povećat će se udomiteljske naknade i opskrbnine za djecu. Radimo na povećanju broja udomitelja, a samim time i djece koje će imati priliku odrastati izvan institucija.

Sukladno općim kriterijima vrednovala se inovativnost u osiguravanju stabilnog i poticajnog okruženja za korisnika, postignuća u obavljanju udomiteljstva u smislu pozitivnog utjecaja na poboljšanje stanja korisnika, zainteresiranost i predanost udomiteljskom pozivu i promicanje udomiteljstva u zajednici.

Povjerenstvo za dodjelu nagrada udomiteljma donijelo je odluku da se za 2021. godinu dodijeli pet Godišnjih nagrada udomiteljicama: Gordani Štrbo iz Vinkovaca, Dubravki Čordašev iz Đurđevca, Silviji Vrgoč iz Solina, Mariji Ivanušić s Varaždin Brega i Mari Anđelić iz Trnjana.

Podsjetimo, Marija Ivanušić, po zanimanju trgovkinja, udomiteljstvom se bavi od 1986. godine. Udomila je više od 60-ero djece te kaže da joj je to životni poziv. Marija je i sama odrasla bez roditelja i brinula o svojoj mlađoj braći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!