Povežite se s nama

Novosti

Besplatne radionice o poslovnim planovima, natječajima EU…

Objavljeno:

- dana

EUROPSKI TJEDNA MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA

Varaždinska županija u suradnji s Agencijom za razvoj Varaždinske županije i Tehnološkim parkom Varaždin obilježava Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva, koji se u Europi obilježava s ciljem promoviranja poduzetništva i pružanja informacija o tome što Europska unija, nacionalne, regionalne i lokalne vlasti nude kao podršku mikro, malim i srednjim poduzećima te promicanja poduzetništva općenito.

Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva 2013. organizira se u 37 zemalja sudionica Projekta, te je osmišljen kao paneuropska krovna kampanja koja se sastoji od europskih, nacionalnih, regionalnih i lokalnih događanja.

U Varaždinskoj županiji poduzetnici će imati priliku sudjelovati na besplatnim radionicama na kojima će saznati kako mogu sudjelovati u natječajima i projektima Europske unije, kako se lakše mogu probiti na tržište Europske unije, poboljšati svoja znanja u poslovanju, a oni koji tek razvijaju neku poslovnu ideju saznat će kako započeti vlastiti posao. Ove godine Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva obilježava se od 25. do 30. studenog.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane na radionice. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a svi polaznici prijavljuju se putem obrasca koji je na http://www.varazdinska-zupanija.hr/images/stories/2013/doc/Obrazac.docx

PROGRAM
26. studeni 2013. (utorak)

10.00 – 13.00 sati

Palača Varaždinske županije, Franjevački trg 7, Varaždin

„Kvalitetan poslovni plan – temelj uspješnosti poslovanja“

Opis: Seminar je namijenjen poduzetnicima – početnicima, ali i svim ostalim poduzetnicima koji žele unaprijediti svoja znanja i poboljšati poslovanje malih i srednje velikih poduzeća. Sudionici radionice proći će ciklus od poduzetničke ideje do poslovnog plana.

27. studeni 2013. (srijeda)

10.00 – 12.00 sati

Palača Varaždinske županije, Franjevački trg 7, Varaždin

„Poduzetnici u projektima i natječajima EU“

Opis: Predstavljanje poduzetničkih projekata AZRA-e u provedbi te najava EU natječaja za poduzetnike
Na koji način se poduzetnici mogu uključiti ili sudjelovati u natječajima Europske unije? Koji su primjeri poduzetničkih projekata? Na koje nove natječaje će se uskoro poduzetnici moći prijavljivati?

28. studeni 2013. (četvrtak)

10.00 – 11.30 sati

Palača Varaždinske županije, Franjevački trg 7, Varaždin,

„Europska poduzetnička mreža“
Opis: predstavljanje mogućnosti za hrvatske poduzetnike za ulazak na europsko tržite
„Eko – dizajnom do jačanja konkurentnosti“
Opis: Predstavljanje projekta koji provodi Tehnološki park Varaždin u okviru kojeg će se izvoditi besplatne radionice za poduzetnike te obiteljska poljoprivredna gospodarstva  u  svrhu  podizanja svijesti o važnosti ekološkog pristupa u proizvodnji, te ekoloških inovacija kao temelja povećanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća na EU tržištu
29. studeni 2013. (petak)

10.00 – 12.00 sati

Palača Varaždinske županije, Franjevački trg 7, Varaždin

„Imam poslovnu ideju – ne znam odakle početi!“

Opis: Radionica namijenjena prvenstveno poduzetnicima-početnicima, ali i svima koji žele proširiti znanja u poduzetništvu i razmijeniti iskustva u načinima kako poboljšati svoje poslovanje.  „Koji oblik poduzeća osnovati , kako poboljšati marketinšku vidljivost, zašto i kako koristiti e-poslovanje?“ samo su neka od pitanja o kojima će govoriti predstavnici tvrtke „Valdez poslovne usluge“  i Tehnološkog parka Varaždin

 

Izvor: Varaždinska županija
Foto: Varaždinska županija

Međimurje

Happy Bike: sastanak projektnih timova uključenih gradova održan u Letenyu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz brojne projekte u kojima sudjeluje kao partner ili nositelj projekta, Grad Prelog dio je i projekta HAPPY BIKE.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri projekta su gradovi Letenje, Prelog i Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je nešto više od milijun eura – EU sredstva 866.282,16 eura, vlastita sredstva 111.415,59 eura. Početna konferencija ovog projekta održana je krajem mjeseca siječnja. U srijedu, 28. veljače, održan je i sastanak projektnih timova iz gradova sudionika projekta.

Sastanak je održan u prostorima gradske uprave mađarskog Grada Letenye. Projekt je sa provedbom započeo početkom mjeseca studenog prošle godine, a voditelj projekta za područje Grada Preloga je Miroslav Hržić.

Glavni cilj projekta je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. To se planira kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg). Razvoj infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta trebao bi privući veći broj posjetitelja.

Uz uspostavljanje nove biciklističke rute Letenye-Prelog-Ludbreg te interpretacijskim stazama sa prikazom kulturne i prirodne baštine (na ukupnoj dužini od oko 100 km), lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup slikovitim, gotovo netaknutim prirodnim područjima, a i drugi potencijalni turisti koji posjećuju mjesta uz rijeke Dravu i Muru. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko – mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Sljedeći sastanak projektnih timova održat će se u mjesecu svibnju u Ludbregu.

Nastavite čitati

Događanja

Kulturno-umjetnička večer posvećena Rudolfu Steineru održana u čakovečkoj knjižnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudolf Steiner

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski“ prošlog tjedna predavanjem i kulturno-umjetničkim programom je obilježena 157. obljetnica rođenja začetnika antropozofije i waldorfske pedagogije, Rudolfa Steinera.

Program se odvijao u tamošnjoj multimedijalnoj dvorani, pri čemu je posjetiteljima na dolasku zahvalila ravnateljica knjižnice, Ljiljana Križan.

Rudolf Steiner je rođen 25. ili 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu. Bio je utjecajan u mnogim područjima, uključujući odgoj i obrazovanje, poljoprivredu, umjetnost i filozofiju. Unutar svoje pedagogije htio je uspostaviti odgoj djece kao cjelovitih ljudskih bića, naglašavajući važnost ravnoteže fizičkog i duhovnog aspekta čovjeka. S tim u cilju razvio je i euritmiju, izvedbenu umjetnost koja je ujedno i metoda terapije. To su zapravo geste i pokreti koji kretanjem tijela žele izraziti govor i zvuk. Pomoću njegovih ideja razvijena je i biodinamička poljoprivreda. Temeljna zamisao takve vrste ratarstva počiva na „životnoj snazi“, ideji da biljke i životinje posjeduju „kozmičku silu“ koju hranjenjem ljudi unose u svoj organizam. Steiner je smatrao i da pesticidi i umjetna zaštitna sredstva i gnojiva hrani oduzimaju životnost.

Govoreći o naučavanju dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica istoimenog centra u Donjem Kraljevcu, Dijana Posavec, pričala je i o predviđenim aktivnostima večeri.

Ravnateljica Centra “Dr. Rudolf Steiner”, Dijana Posavec

-Povodom 157. obljetnice rođenja našeg sunarodnjaka odlučili smo da će se ovdje u čakovečkoj knjižnici održati jedno interesantno predavanje, govorit će gospođa Mila Željeznjak. Naš prijatelj Goran Vadlja iz Donjeg Kraljevca provest će zvukoterapiju. Za 27. veljače bila je predviđena donatorska večer u Toplicama sv. Martin, no zbog vremena smo je morali odgoditi, javnost ćemo naknadno obavijestiti o novom terminu. Odlučili smo da ovu godinu posvetimo popularizaciji lika i djela Rudolfa Steinera. Predavanja na temu biodinamike vrlo su popularna, u Varaždinskoj županiji posjećenost je bila velika, a u bliskoj budućnosti organizirat ćemo ih u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole Čakovec predstavile su Steinerovu poeziju

Steinerovu poeziju predstavile su učenice Graditeljske škole Čakovec. Gospođa Mila Željeznjak potom je održala predavanje pod nazivom „Boje duše“ na temu anđeoskog svijeta. Večer je završila govorom Gorana Vadlje o utjecaju zvuka na organizam. Uslijedila je njegova terapija zvukom u trajanju od 15 minuta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje