Povežite se s nama

Crna kronika

Bez obzira na kamere kod ulaza u grad, vozači jure i do 164 kilometara na sat

Objavljeno:

- dana

I dalje se luduje po cestama

U prvih pet mjeseci na prometnicama Varaždinske županije smrtno su stradale četiri osobe što je isti broj kao u istom razdoblju prošle godine, rekao je Danijel Posavec voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa pri PU varaždinskoj na sjednici Savjeta za sigurnost cestovnog prometa. 

Od siječnja do svibnja u Varaždinskoj županiji dogodilo 490 prometnih nesreća i 35 osoba je pritom ozlijeđeno. 

– To već vrapci na grani znaju. Najčešći uzroci prometnih nesreća su nepilagođena brzina i vožnja u alkoholiziranom stanju – dodao je Posavec. 

Kako bi se spriječile obijesne vožnje, na nekoliko punktova na ulazu u Varaždin postavljene su kamere. 

Neugodno iznenađeni

– Vrlo smo neugodno iznenađeni koliko mnogo vozača prekoračuju dopuštena brzinu – istaknuo je Posavec. Inače, kazne stižu samo onim vozačima koji brzinu prekorače za 30 kilometara na sat od dopuštene. 

Kako doznajemo u noćnim satima jedan od vozača u Zagrebačkoj ulici čak je tri puta projurio sa 100 kilometara na sat,  no još je gori rekorder kojem je na istom mjestu izmjereno 164 kilometara na sat. 

Posavec je dodao kako je najviše prekoračenja brzine zabilježeno u Ulici braće Radić, a osvrnuo i na obijesnu vožnju vozača kojem je u Sračincu izmjereno 171 km/h da bi pritom je imao 1,73 promila. 

Posavčev kolega Darko Dragičević zaključuje kako je kod biciklista zabilježen pad u stradavanju od 10 posto,  no policija sve više radi na preventivi i nadzoru.

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje