Povežite se s nama

Život i društvo

Bez prave obuke u zaštiti na radu dali papire za 14 radnika tvrtke s ivanečkog područja

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe.

Kako je utvrđeno, sumnja se da je 52-godišnjak kao odgovorna osoba jednog poduzeća iz Varaždina, koje je ovlašteno za obavljanje poslova zaštite na radu, u dva navrata tijekom 2019. godine 50-godišnjaku kao odgovornoj osobi poduzeća kojem je sjedište na širem ivanečkom području izdao potvrde za 14 radnika o osposobljenosti za rad na siguran način.

Potvrde je izdao sa suradnicima iz poduzeća starosti 30 i 37 godina i svojim pečatom i potpisima društva kojeg zastupa suprotno zakonskim propisima i danim ovlaštenjima ovjerio i naplatio uslugu, iako usluga nije bila nikada izvršena.

Također je utvrđeno kako je 50-godišnjak kao odgovorna osoba poduzeća sa šireg ivanečkog područja postupio suprotno dužnostima urednog i savjesnog gospodarstvenika, te je za svih 14 radnika u svom poduzeću ovjerio dokumentaciju koju je izradilo poduzeće u Varaždinu iako je znao da usluga osposobljavanja nije nikada izvršena niti praktično provjerena.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijete su kaznene prijave za kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Život i društvo

Građani Novog Marofa uskoro će dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili su ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Njime je predviđena nabava 1751 spremnika zapremine 120 l za papir i 1439 spremnika iste zapremine za plastiku, 60 spremnika zapremine 120 l i 10 spremnika zapremine 1100 l za biootpad te 30 spremnika zapremine 1100 l za staklo, odnosno ukupno 3290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Spremnici su isporučeni i uskoro će biti podijeljeni korisnicima usluge prikupljanja otpada, a građani će na vrijeme biti obavješteni o podjeli.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjeća da je za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom posljednjih godina, što se tiče financiranja europskim sredstvima, riječ o oko 40 milijuna investicija na području Novog Marofa.

– Novo reciklažno dvorište, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, vrijedno je nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna. Osim toga, sanirali smo naše odlagališta otpada „Čret“, što je ukupno koštalo 17 milijuna kuna, a to uključuje i 30 godina monitoringa. Nabavili smo i spremnike za odvajanje otpada, a ujedno smo i educirali građane kako pravilno odvajati otpad te kako koristiti reciklažno dvorište. Pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati