Povežite se s nama

Međimurje

Bicikli, ples i radionice

Objavljeno:

- dana

DOGAĐAJ

U Prelogu se u subotu, 30. rujna, odvija program u znak obilježavanja Svjetskog dana srca.

Događanja počinju u 9 sati ispred crkve sv. Jakoba u Prelogu. Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da se uključe u aktivnosti. Program počinje plesnim događajem FlashMOVE, a zatim u 9.30 sati počinje biciklijada pod nazivom “Biciklom za srce”. Istodobno na Trgu sv. Jakoba počinje akcija pod nazivom “Volonteri u parku”, koja će trajati sat vremena.

U 9 sati počinju i dvije radionice, koje će trajati do 11.30 sati. Prva radionica bavi se postupkom oživljavanja i korištenja automatskoga vanjskog defibrilatora (AVD), a druga se odvija pod nazivom “Provjerite svoj rizik”. U slučaju kiše, Biciklijada će se odgoditi, a sve ostale aktivnosti će se održati u Osnovnoj školi Prelog. Organizatori pozivaju građane, ali i druge ustanove, organizacije i društva da se uključe u obilježavanje Svjetskog dana srca.

– Time ćemo svi zajedno dati doprinos u unapređenju zdravlja, prevenciji, ranom otkrivanju i što uspješnijem liječenju kardiovaskularnih bolesti, a sve u cilju smanjenja obolijevanja i smrtnosti od tih bolesti – ističu organizatori.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje