Povežite se s nama

Život i društvo

Biciklijada2 u subotu u Ludbregu, voze se dvije rute – happy i crazy

Objavljeno:

- dana

U subotu, 1. lipnja, vozimo bicikle i to na biciklijadi pod imenom Biciklijada2 (Biciklijada na kvadrat).

Ponovno se voze dvije rute – happy i crazy.
Happy ruta je zapravo tradicionalna ludbreška biciklijada koja će ove godini biti već 32. po redu, a Crazy ruta je 1. međunarodna biciklijada.

Duljina staze Crazy rute je cca 80 kilometara i staza nije zahtjevna, no prolaze se dvije županije i dvije države pa su zato prijave omogućene isključivo punoljetnim osobama. Okupljanje sudionika i prijave će biti u Centru svijeta (Trg Svetog Trojstva). Kreće se u 12:15 sati prema Letenyu (Ludbreg- Selnik – Sveti Đurđ – Prelog – Cirkovljan- Draškovec – Hemuševec – Goričan – Letenye). U 15 sati je START 1. međunarodne biciklijade u centru Letenya (polazak prema Ludbregu (Letenye- Goričan – Donji Kraljevec – Hemuševec – Draškovec – Oporovec – Prelog – Hrženica – Sveti Đurđ – Selnik- Ludbreg).

Važno je znati da je osigurana medicinska pratnja biciklista, osigurana je mobilna okrjepa te okrjepne stanice u Prelogu, u hotelu Panorama, na polasku i na povratku u odmorištu za bicikliste u Oporovcu.

U vrijeme kada će sudionici Crazy rute biciklirati prema cilju, u Centru svijeta u 16:30 sati počinje okupljanje sudionika 32. tradicionalne ludbreške biciklijade odnosno Happy rute od oko 12,5 km.

Start 32. Ludbreške biciklijade je u 17 sati, a trasa rekreativne biciklističke vožnje ide iz centra svijeta – Globočec – Čukovec – Sv. Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec Ludbreški – Selnik – pa natrag u Centar svijeta.

U Happy ruti mogu sudjelovati svi, i maleni i veliki!

Na povratku u cilj sve posjetitelje očekuje besplatan grah i zabavni program. Koncert će održati popularni “Mejaši”.

Život i društvo

“Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, jer su nam bolesnici na prvom mjestu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan.

– Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj Bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale 12. svibnja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u OB Varaždin, Anica Sekovanić istaknula je kako će sestre u varaždinskoj Bolnici skromno obilježiti taj dan zbog aktualne situacije s koronavirusom kada su druženja ograničena.

SONY DSC

– Čitavo vrijeme borbe protiv COVID-a na ispomoć su nam dolazile i sestre iz drugih ustanova, iz Varaždinskih Toplica, Zagreba, Knina, Virovitice, Koprivnice, Siska, bolnice Magdalena kojima smo zahvalni na pomoći. Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, imamo veliki broj i prekovremenih sati i neiskorištenih godišnjih odmora, jer su nam bolesnici na prvom mjestu. Varaždinske medicinske sestre su uz bolesnika 24 sata na dan, a najveća im je nagrada njihov osmijeh i ozdravljenje – rekla je Sekovanić.

Upozorila je kako nedostaje zdravstvenog kadra te zahvalila nezdravstvenom kadru koji je također dao velik doprinos u borbi protiv COVID-a.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara.

U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize, nose medicinskih sestara i to rade vrlo uspješno.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!