Povežite se s nama

Život i društvo

Biciklisti dali rješenje za parking bicikala, upozorili da u Varaždinu nema potrebne infrastrukture

Objavljeno:

- dana

KRITIČNA MASA

Biciklisti u Varaždinu svakodnevno nailaze na razne prepreke i probleme.

Upravo je na to jučer upozoreno na 2. kritičnoj masi varaždinskih biciklista, koja je u organizaciji udruge Varaždinski biciklisti održana u sklopu 16. Dana perfomansa.

Biciklisti su vozili od Korza, pa sve do bivše vojarne u Optujskoj ulici, a cilj je bio upozoriti na infrastrukturne probleme, pa je događaj nazvan „Infrastrukturna obnova“.

Na Korzu je ujedno postavljen biciklistički paviljon, na kojem se mogu parkirati bicikli.

– Slobodno parkirajte bicikle za paviljon umijesto da ih naslanjate na fasade – pozvali su iz udruge.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović je postavljena izložba o biciklima.
 

U nedjelju u 12 sati na Korzu je izložba oldtimer bicikala, a u 19 sati počinje perfomans „Bicikliram, improviziram – Sjajim u mraku“.

– Varaždinski biciklisti i Sindikat biciklista projekt “Sjajim u mraku” (Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa) i potiču na obnovu biciklističke infrastrukture i kulture bicikliranja u Varaždinu – ističu iz udruge.

Izvor:
Foto: FACEBOOK VARAŽDINSKI BICIKLISTI

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!