Povežite se s nama

Međimurje

Biciklisti okupirali perivoj Zrinski

Objavljeno:

- dana

BICIKLIZAM

Titulu grada bicikala Čakovec je opravdao zahvaljujući serijalu Športku u sklopu kojeg je održana peta sportska subota – biciklijada.

Više od 300-tinjak predšakolaraca i njihovih roditelja u prijepodnevnim satima vožnjom kroz čakovečki Perivoj Zrinski uspješno je odradilo još jednu etapu iznimno uspješnog Športka kojeg 12-tu godinu zaredom organizira Udruga za sport djecu i madeži. Kako je rekla tajnica udruge Tea Kolarić biciklijada tradicionalno privuče najveći broj sudionika, a izuzetak nije bila ni ova sunčana subota. Pohvalila je sve sudionike jer su se pridržavali svih dogovorenih pravila, posebno upotrebe zaštitne kacige.

– Baš svi sudionici biciklijade imali su kacige, a zanimljivo je bilo vidjeti i neke od roditelja s kacigama, rekla je Kolarić. Biciklijada je bila podijeljena u dva dijela. U prvom, svoj krug oko čakovečkog Starog grada provezli su najmlađi kojima za vožnju treba pomoć dodatnih kotača, nogu ili roditelja. Kasnije su krug po po parku imali i oni stariji koji su već sami naučili pedalirati. Mališane su kroz vožnju predvodili volonteri pa je sve proteklo bez problema. Organizaciju Športka pohvallie su i dvije prijateljice Ana Simon i Asja Supančić Balog. – Već smo treću godinu s Vanjom na Športku i oduševljeni smo, rekla je 35-godišnja Ana iz Čakovca. Njezina vršnjakinja Asja dodala je kako njezino starije dijete Lovre biciklijadu smatra vrhuncom Športka. – To je uzbuđenje od jutra i jako je sretan. Šteta što sada kreće u školu pa više neće moći sudjelovati, ali imamo mlađu Reu koja će sljedeće godine sigurno krenuti po sportskim subotama, najavila je Asja. Vanja, Lovro i brojna druga vrtićka djeca do kraja serijala moraju odraditi još dvije sportske subote, kros u dvorištu čakovečkih Gradskih bazena i tenis na terenima Franjo Punčec. Nakon čega će biti održano završno druženje na kojem će svi sudionici dobiti medalje i priznanja.  Organizatori posebno zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje