Povežite se s nama

Međimurje

Biciklisti okupirali perivoj Zrinski

Objavljeno:

- dana

BICIKLIZAM

Titulu grada bicikala Čakovec je opravdao zahvaljujući serijalu Športku u sklopu kojeg je održana peta sportska subota – biciklijada.

Više od 300-tinjak predšakolaraca i njihovih roditelja u prijepodnevnim satima vožnjom kroz čakovečki Perivoj Zrinski uspješno je odradilo još jednu etapu iznimno uspješnog Športka kojeg 12-tu godinu zaredom organizira Udruga za sport djecu i madeži. Kako je rekla tajnica udruge Tea Kolarić biciklijada tradicionalno privuče najveći broj sudionika, a izuzetak nije bila ni ova sunčana subota. Pohvalila je sve sudionike jer su se pridržavali svih dogovorenih pravila, posebno upotrebe zaštitne kacige.

– Baš svi sudionici biciklijade imali su kacige, a zanimljivo je bilo vidjeti i neke od roditelja s kacigama, rekla je Kolarić. Biciklijada je bila podijeljena u dva dijela. U prvom, svoj krug oko čakovečkog Starog grada provezli su najmlađi kojima za vožnju treba pomoć dodatnih kotača, nogu ili roditelja. Kasnije su krug po po parku imali i oni stariji koji su već sami naučili pedalirati. Mališane su kroz vožnju predvodili volonteri pa je sve proteklo bez problema. Organizaciju Športka pohvallie su i dvije prijateljice Ana Simon i Asja Supančić Balog. – Već smo treću godinu s Vanjom na Športku i oduševljeni smo, rekla je 35-godišnja Ana iz Čakovca. Njezina vršnjakinja Asja dodala je kako njezino starije dijete Lovre biciklijadu smatra vrhuncom Športka. – To je uzbuđenje od jutra i jako je sretan. Šteta što sada kreće u školu pa više neće moći sudjelovati, ali imamo mlađu Reu koja će sljedeće godine sigurno krenuti po sportskim subotama, najavila je Asja. Vanja, Lovro i brojna druga vrtićka djeca do kraja serijala moraju odraditi još dvije sportske subote, kros u dvorištu čakovečkih Gradskih bazena i tenis na terenima Franjo Punčec. Nakon čega će biti održano završno druženje na kojem će svi sudionici dobiti medalje i priznanja.  Organizatori posebno zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje