Povežite se s nama

Međimurje

Biciklisti okupirali perivoj Zrinski

Objavljeno:

- dana

BICIKLIZAM

Titulu grada bicikala Čakovec je opravdao zahvaljujući serijalu Športku u sklopu kojeg je održana peta sportska subota – biciklijada.

Više od 300-tinjak predšakolaraca i njihovih roditelja u prijepodnevnim satima vožnjom kroz čakovečki Perivoj Zrinski uspješno je odradilo još jednu etapu iznimno uspješnog Športka kojeg 12-tu godinu zaredom organizira Udruga za sport djecu i madeži. Kako je rekla tajnica udruge Tea Kolarić biciklijada tradicionalno privuče najveći broj sudionika, a izuzetak nije bila ni ova sunčana subota. Pohvalila je sve sudionike jer su se pridržavali svih dogovorenih pravila, posebno upotrebe zaštitne kacige.

– Baš svi sudionici biciklijade imali su kacige, a zanimljivo je bilo vidjeti i neke od roditelja s kacigama, rekla je Kolarić. Biciklijada je bila podijeljena u dva dijela. U prvom, svoj krug oko čakovečkog Starog grada provezli su najmlađi kojima za vožnju treba pomoć dodatnih kotača, nogu ili roditelja. Kasnije su krug po po parku imali i oni stariji koji su već sami naučili pedalirati. Mališane su kroz vožnju predvodili volonteri pa je sve proteklo bez problema. Organizaciju Športka pohvallie su i dvije prijateljice Ana Simon i Asja Supančić Balog. – Već smo treću godinu s Vanjom na Športku i oduševljeni smo, rekla je 35-godišnja Ana iz Čakovca. Njezina vršnjakinja Asja dodala je kako njezino starije dijete Lovre biciklijadu smatra vrhuncom Športka. – To je uzbuđenje od jutra i jako je sretan. Šteta što sada kreće u školu pa više neće moći sudjelovati, ali imamo mlađu Reu koja će sljedeće godine sigurno krenuti po sportskim subotama, najavila je Asja. Vanja, Lovro i brojna druga vrtićka djeca do kraja serijala moraju odraditi još dvije sportske subote, kros u dvorištu čakovečkih Gradskih bazena i tenis na terenima Franjo Punčec. Nakon čega će biti održano završno druženje na kojem će svi sudionici dobiti medalje i priznanja.  Organizatori posebno zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji

Izvor:
Foto:

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: kampovi iz osam sportova za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Nedelišće je i ove godine za vrijeme trajanje ljetnih školskih praznika organizirala sportske kampove. Aktivnosti pod nazivom „Sportsko ljeto“ održavat će se od 12. srpnja do 3. kolovoza za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine. Kampovi će se održavati u dvorani Atona.

– Poznato je da je bavljenje sportom korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća. Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije i niz različitih potreba – potrebe za kretanjem, druženjem, sigurnošću i redom, samoostvarenjem, pripadanjem… Sportom se promiče zdrav stil života, potiče timski duh, razvija disciplina i stvaranje radnih navika – poručuju organizatori koji pozivaju sve zainteresirane da se prijave te tako provedu ljeto aktivno.

Djeci su na raspolaganju kampovi iz nogometa (12.-16. srpnja, 9-11 sati), odbojke (12.-16. srpnja, 18-20 sati), tenisa (2.-6. kolovoza, 9-11 sati), karatea (9.-13. kolovoza, 9-11 sati), košarke (9.-13. kolovoza, 18-20 sati), atletike (16.-20. kolovoza, 18-20 sati), rukometa (23.-26. kolovoza, 8-11 sati) i gimnastike (30. kolovoza – 3. rujna, 11-13 sati).

Cijena sudjelovanja na jednom kampu je 50 kuna, dok se za dolazak na sve kampove treba izdvojiti 100 kuna. Uplate se obavljaju na recepciji Atona radnim danom od 8 do 21 sat.

Nastavite čitati

Međimurje

Odgađa se Ljeto uz Muru: “…najavljene epidemiološke mjere jednostavno nije moguće sprovesti”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svi planirani događaji i manifestacije planirani u sklopu Ljeta uz Muru zbog epidemioloških se mjera odgađaju, javljaju iz Grada Mursko Središće. Obavijest prenosimo u cijelosti.

<<“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…<<

Događaji takvog intenziteta kao što je Ljeto uz Muru, s koncertima poznatih domaćih umjetnika pripremaju se mjesecima prije navedenih događaja i Grad Mursko Središće je učinio sve kako bi program za građane bio spreman. U tom se trenutku smatralo, a i bilo je najavljeno, da će u ljetnim mjesecima doći do ozbiljnog popuštanja mjera, što se na kraju nije dogodilo.

Prema najavljenim mjerama, koje stupaju na snagu s 1. srpnjem, za sve događaje s više od 100 posjetitelja trebat će vršiti strogu kontrolu svih prisutnih i događajima će smjeti prisustvovati samo osobe koje su procijepljene, preboljele su bolest uzrokovanu COVID 19 virusom ili imaju negativan test na COVID 19. Nova strategija, kako u zemljama Europe, tako i u Hrvatskoj težit će što većoj procijepljenosti stanovništva i sigurnim manifestacijama za sve građane. Također, nije dozvoljeno posluživati goste za stajaćim stolovima. Zbog istih se mjera i preporuka ne organizira ni prijenos utakmica, kao što je bio slučaj za vrijeme svjetskog prvenstva 2018. godine.

S obzirom na to da su svi događaji bili planirani za otvorene javne prostore, odnosno Šetnicu uz Muru i ribnjak Zalešće, na kojima zbog velikog broja prilaza nije moguće kontrolirati sve posjetitelje, te da su događaji poput Murskog wine festa, Craft beer festa ili Gradskih kotlića zamišljeni kao nešto gdje ljudi kruže, isprobavaju različite sorte vina, piva i jela, uz trenutne i najavljene epidemiološke mjere to jednostavno nije moguće sprovesti.

Grad Mursko Središće dat će sve od sebe da građanima nadoknadi neodržane manifestacije i nadamo se da ćemo ih moći održati na jesen. Ovom prilikom pozivamo građane koji to još nisu učinili da se cijepe, kako bismo svi zajedno mogli prisustvovati događajima kada to bude moguće.

Očito je da će mjere u budućnosti ići u smjeru da na većim okupljanjima sudjeluju samo građani koji imaju „covid potvrdu“ ili „covid putovnicu“ i da nećemo moći organizirati događaje za građane koji neće imati slične potvrde. Također, možda će se događaji morati organizirati na prostoru koji je moguće kontrolirati, a ne kao što je već tradicionalno, na Šetnici uz Muru i ribnjaku Zalešće…

Prema preporukama HZJZ-a moguće je organizirati profesionalne umjetničke izvedbe kulturne programe i manifestacije niskog rizika sa svim sjedećim mjestima, pa je prvi planirani događaj koji bi se odvio bio bi Dani smijeha u izvedbi Kerekesh teatra i to od 20. do 22. srpnja na Šetnici uz Muru. Održale bi se predstave „Ringišpil“, „Imovina“ „Ja, trudnica“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!