Povežite se s nama

U fokusu

Bilić: Početak je uvijek najteži, pomoći ćemo

Objavljeno:

- dana

LUDBREG

Poduzetnički inkubator u Hrastovskom uskoro će dobiti prve stanare. Useljenjem u preuređeni prostor Društvenog doma ludbreški će poduzetnici-početnici započeti s radom na projektu Centar za razvoj poduzetništva Ludbreg. Projekt, u vrijednosti 1,1 milijun kuna, započeo je u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, koje osigurava gotovo 800 tisuća kuna njegove cijene.

 – Projekt je namijenjen mladim, kreativnim ljudima koji se žele okušati u poduzetničkim vodama, a taj je početak uvijek najteži. Morate osigurati prostor, novac… rekao je gradonačelnik i naglasio da su upravo zbog toga inkubatori pravo mjesto za ljude koji vjeruju svojoj ideji.

Prijelomni trenutak

– Grad Ludbreg odlučio je pomoći u tom najtežem, prijelomnom trenutku. Tako će prvih šest mjeseci boravak i korištenje kompletne infrastrukture biti gotovo besplatni, rekao je Dubravko Bilić. Ako se pokaže da ideja ima budućnost, poduzetnici i obrtnici inkubiraju se do maksimalno pet godina uz povoljne uvjete.

– Očekuje se da će se u tom razdoblju njih 80 posto etablirati kao poduzetnici koji djeluju na poboljšanju zaposlenosti u svojoj sredini, veli Dubravko Bilić. – Svi mladi entuzijasti koji imaju ideju, a ne znaju kako je primijeniti, ili oni koji su poduzetnici-početnici i djeluju do tri godine, mogu nam se obratiti. Možemo pomoći savjetom ili podrškom. Uskoro u suradnji s koprivničkim inkubatorom krećemo i s edukacijama koje će se održati kroz dva kruga, najavio je gradonačelnik i dodao da će se upravo na tim edukacijama učiti o temama poput osnivanja poduzeća, dobivati pravni savjeti, učiti o sastavljanju ugovora, financijama…

– Edukacija za naše korisnike bit će besplatna, naglasila je Spomenka Škafec, voditeljica Centra za razvoj poduzetništva Ludbreg d.o.o.

Centar za razvoj poduzetništva povezan je s projektom Zeleni krajolik kako bi se na što kvalitetniji način pomoglo i poljoprivrednicima ludbreškog kraja.

– Povezivanjem tih dvaju projekta stvorili smo njegovu posebnost. U našem kraju ima puno poljoprivrednika, a ovim projektima nastoji se pomoći onim manjim poljoprivrednicima koji kroz zadrugu ili inkubator mogu ponuditi svoje proizvode u malim količinama tržištu, a tu prvenstveno mislim na tržnice, zaključio je Bilić.
Prvi „stanari“ se u Centru za razvoj poduzetništva očekuju kroz mjesec dana.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje