Povežite se s nama

U fokusu

Paljenjem svijeća prisjećamo se onih koji više nisu s nama

Objavljeno:

- dana

BLAGDAN JE SVIH SVETIH

Blagdan je Svih svetih, dan kada se posjećuju groblja i pale svijeće za svece, ali i sve one koji više nisu s nama.

Članovi obitelji i prijatelji danas će tijekom cijelog dana obilaziti groblja diljem Varaždinske županije. Već u ranim jutarnjim satima zabilježene su gužve u blizini mnogih groblja, pa tako i kod Varaždinskog groblja gdje će danas cijeli dan, sve do 20 sati na snazi biti posebna regulacija prometa.

Gdje parkirati?

Za promet vozilima zabranjen je dio Hallerove aleje od raskrižja s ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do raskrižja s Ulicom Franje Račkog. Postavljena je i privremena prometna signalizacija, a policijski službenici nadzirat će odvijanje prometa. Za dodatan nadzor prometa bit će angažirani pripadnici Prometne jedinice mladeži.

Zbog većeg broja građana u blizini groblja iz policije apeliraju na vozače na poštivanje prometnih propisa te prilagođavanje brzine stanju i uvjetima na cesti. Vozače podsjećamo da kod Varaždinskog groblja mogu parkirati na vanjskom parkiralištu Mercatora u Krklecovoj ulici, a kod groblja u Biškupcu, na prostoru auto-sajma, te KTC-a u Gospodarskoj ulici.

Osim u 11 sati, mons. Josip Mrzljak predvodit će misu u 15 sati  u župnoj crkvi Dobrog pastira

U povodu blagdana Svih svetih diljem Varaždinske županije predvodit će se svete mise. Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak danas, na sam blagdan Svih svetih predvodit će misno slavlje u 11 sati u katedrali Uznesenja BDM, te u 15 sati u župnoj crkvi Dobrog pastira nasuprot Varaždinskog groblja, nakon čega će kod središnjeg križa na groblju biti molitva s blagoslovom.

Sutra, u nedjelju 2. studenog na Dušni dan biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu s početkom u 11 sati.

Izvor: Arhiva RT
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje