Povežite se s nama

Život i društvo

Biskup Mrzljak uputio božićnu poruku i pohvalio se da su zaređena četiri nova đakona

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKA BISKUPIJA

Varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak uputio je danas božićnu poruku.

– U svakoj ljudskoj obitelji osjeća se radost pri dolasku na svijet novoga člana – pri rođenju djeteta. Najprije se traži sigurnost da je dijete začeto i počinje život pod srcem majke. Otac i majka priopćuju tu vijest najbližoj rodbini, ponajprije svojim roditeljima i prijateljima. Oni dalje prenose tu vijest radujući se novom životu koji dolazi. Radost i veselje još uvijek zatomljuju u svojem srcu. Treba još čekati devet mjeseci da se pokaže život. Ti mjeseci su radosni, ali još uvijek puni strepnje i molitve upravljene Gospodaru života da bdije nad začetim, ali još nerođenim životom. To je svojevrsni advent ili došašće, očekivanje u svakoj obitelji. Rođenje donosi radost i čestitanje – istaknuo je Mrzljak i dodao da su taj put prošli Marija i Josip sa svojim najbližima, poput Elizabete i još nerođenog Ivana.

Nadahnuće

Rekao je kako nam Božić može biti jedan veliki ispit savjesti i nadahnuće za još hrabriji hod za Isusom iz Nazareta čiji poziv je upućen svakom čovjeku.

– Dopustimo da Riječ Božja – Isus Krist uđe u naš osobni, obiteljski i društveni život. Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić! – istaknuo je varaždinski biskup i osvrnuo se na godinu 2017.

– Tužna vijest bio je odlazak našeg vikara mons. Ivana Godine. Preminuo je nakon kratke bolesti u 65. godini života, a naslijedio ga je mons. Antun Perčić – pojasnio je Mrzljak. 

Istaknuo je proslavu Svete nedjelja u Ludbrega gdje je biskup Egdije Živković iz Gradišća održao značajnu propovijed, kao i hodočašće u Sloveniji. 

Nakon dvije sušne godine, zaređena su i četiri nova đakona u Varaždinskoj biskupiji. 

– To je znak ohrabrenja. Osim toga, dvadesetak je bogoslova u Zagrebu, ali i tri maturanta u sjemeništu u Zagrebu. Bogu smo zahvalni na tome – zaključio je Mrzljak.
 

Izvor:
Foto: IT

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje