Povežite se s nama

Moda i ljepota

Biti plavuša i dalje je u trendu

Objavljeno:

- dana

Frizerski salon

Posljednjih nekoliko godina svijet su preplavili vicevi o plavušama. Pa ipak, trend bojenja kose u plavo i biti plavuša ne posustaje. Svima znana Merlinka poharala je svijet svojom prepoznatljivom plavom frizurom i otada ludilo zvano “plava kosa” nije ni prestalo.

Mnogi kažu kako su crnke ili brinete privlačnije od plavuša, no zapravo svi znamo koliku moć ima plava kosa. Kad je u privlačenju pozornosti riječ, nitko je ne može nadmašiti.

Preporučuje se da prema svom tipu kože izaberete tople ili hladne tonove plave boje. No onaj tko odluči imati plavu kosu, mora biti svjestan da će njezino održavanje biti zahtjevnije. Budući da je kosa svijetla, na njoj se vide i najmanja oštećenja, stoga i njega mora biti intenzivnija.
 
Ako pak niste ljubiteljica plavuša i ne namjeravate to postati, uvijek možete pričati viceve na njihov račun: Pita jedna plavuša drugu: kaj misliš, kak se pravilno veli, Irak ili Iran?” ili “Zašto su vicevi o plavušama tako kratki? – Zato da bi ih ostali mogli razumjeti.”

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje