Povežite se s nama

Crna kronika

Bivša ravnateljica i zamjenik nisu potpisali sve račune?!

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKI SUD

Neki potpisi na računima naslovljenima na Javnu ustanovu Gradski bazeni Varaždin napisani su rukom bivše ravnateljice Natalije Žetko, dok neki vjerojatno nisu. Neki pak potpisi na takvim računima napisani su rukom njezina bivšeg zamjenika Željka Čengića, a neki vrlo vjerojatno nisu. 

Navodi se to u nalazu i mišljenju grafološkog vještaka Marijana Krajne iznesenima prošlog tjedna na varaždinskom Županijskom sudu, gdje se N. Žetko, Čengiću, Ljiljani Golić-Domislović i Lidiji Kojdić sudi zbog financijskih malverzacija na varaždinskim bazenima. Krajna je, inače, vještačenjem utvrdio da poneki sporni potpis ne potječe od osobe na koju se odnosi, iako je ta osoba izjavila da je to njezin potpis, i obrnuto. Tako je i Žetko tvrdila da su na nekim računima njezini potpisi, a vještak je u svom nalazu naveo da vjerojatno nisu pisani njezinom rukom.

– Izjave tih osoba u vezi sa spornim potpisima subjektivne su naravi, a također mi je poznato iz prakse da, zbog nemarnosti prilikom potpisivanja, osobe na koje se potpis odnosi i ne mogu prepoznati potpis kao svoj, ili obrnuto – rekao je Krajna na sudu. 

Nakon saslušanja grafološkog vještaka, zastupnica optužbe tražila je kraći rok da optužnicu uskladi s njegovim nalazom, što je sud i uvažio, pa je nova rasprava određena za početak lipnja.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Detalji jučerašnje nesreće: 72-godišnji vozač prešao na drugu traku, ispao iz vozila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 22. listopada, oko 15 sati u Lepoglavi smrtno je stradao muškarac starosti 72 godine, a detalje nesreće objavila je danas PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno, kako je osobnim vozilom iz smjera Bednje u smjeru Lepoglave upravljao 72-godišnjak.

Dolaskom u Trakošćansku ulicu i ulaskom u lijevi oštri zavoj na blagoj nizbrdici vozilom je prešao u desno gdje je prednjim desnim kotačem udario u rubni kamen nogostupa, kojom prilikom je izgubio kontrolu nad vozilom, te je u zanošenju vozilom prošao ponovno u lijevo preko ceste na meki teren i prednjim je djelom udario u zemljani nasip, uslijed čega je vozilo odbačeno u zrak, te palo na desni bok, kojom prilikom je vozač ispao iz vozila, dok se vozilo ponovno prevrnulo na kotače, te se zaustavilo.

Uslijed zadobivenih ozljeda nesretni muškarac je preminuo na mjestu događaja, te je smrt konstatirana od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Nastavite čitati

Crna kronika

U nesreći kod Lepoglave smrtno stradao vozač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na državnoj cesti D-74 kod Lepoglave došlo je do prometne nesreće.

U nesreći je muškarac starosti 72 godine sletio s ceste i od posljedica ozljeda na mjesto preminuo.

Promet teče usporeno i promet reguliraju policijski službenici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje