Povežite se s nama

Novosti

Bivše sjedište Varkoma na prodaju za 9,5 milijuna kn

Objavljeno:

- dana

NATJEČAJ: ROK ISTEKAO U PETAK

Samo dva mjeseca nakon što su se djelatnici komunalne tvrtke Varkom preselili u novi poslovni centar u Ulici Ognjena Price, dosadašnja poslovna zgrada u Kukuljevićevoj ulici u Varaždinu ponuđena je na prodaju.

Početna cijena objekta ukupne neto površine nešto veće od 1.100 četvornih metara iznosi 9,5 milijuna kuna.

– Odluka o prodaji zgrade u Kukuljevićevoj ulici u Varaždinu donesena je iz razloga što nam dotični poslovni prostori više nisu potrebni, a početna cijena od 9,5 milijuna kuna je knjigovodstvena vrijednost zgrade – odgovorio nam je Andrija Bedenik, službenik za informiranje u Varkomu.

. Svi zainteresirani kupci mogli su svoje ponude poslati do petka 17. siječnja u 12 sati

Čistoća s radom počela 1. siječnja, a sjedište je u novom poslovnom centru Varkoma

Prema natječaju koji je raspisan 7. siječnja, sudionici natječaja dužni su platiti jamčevinu od jedan posto, što je 95 tisuća kuna, a otvaranje ponuda neće biti javno. Istaknuto je da Varkom ima pravo ne prihvatiti ni jednu ponudu te odustati od prodaje u svako doba prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

S obzirom na to da je 1. siječnja ove godine s radom počela Čistoća, trgovačko društvo koje je nastalo izdvajanjem iz Varkoma, zanimalo nas je hoće li to utjecati na likvidnost “stare” tvrtke te hoće li novac od prodaje zgrade u Kukuljevićevoj biti iskorišten za stabilno poslovanje Varkoma.

– Prihod od prodaje zgrade bit će uložen u daljnje unapređenje sustava Varkom kako bi se našim korisnicima osigurala još bolja kvaliteta vodnih usluga javne vodoopskrbe i javne odvodnje. Izdvajanje djelatnosti čistoće neće utjecati na likvidnost – kratko i jasno su odgovorili iz Varkoma.

Sjedište nove tvrtke Čistoća je u Ulici Ognjena Price 13, dakle u novom poslovnom centru koji je i sjedište Varkoma. Pokraj tog objekta Varkom je planirao izgraditi još jednu poslovnu zgradu i to za Čistoću.

Međutim, krajem prošle godine taj natječaj je poništen. Sudeći po tome, sjedište tvrtke Čistoća ostat će nova poslovna zgrada u Ulici Ognjena Price.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Happy Bike: sastanak projektnih timova uključenih gradova održan u Letenyu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz brojne projekte u kojima sudjeluje kao partner ili nositelj projekta, Grad Prelog dio je i projekta HAPPY BIKE.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri projekta su gradovi Letenje, Prelog i Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je nešto više od milijun eura – EU sredstva 866.282,16 eura, vlastita sredstva 111.415,59 eura. Početna konferencija ovog projekta održana je krajem mjeseca siječnja. U srijedu, 28. veljače, održan je i sastanak projektnih timova iz gradova sudionika projekta.

Sastanak je održan u prostorima gradske uprave mađarskog Grada Letenye. Projekt je sa provedbom započeo početkom mjeseca studenog prošle godine, a voditelj projekta za područje Grada Preloga je Miroslav Hržić.

Glavni cilj projekta je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. To se planira kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg). Razvoj infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta trebao bi privući veći broj posjetitelja.

Uz uspostavljanje nove biciklističke rute Letenye-Prelog-Ludbreg te interpretacijskim stazama sa prikazom kulturne i prirodne baštine (na ukupnoj dužini od oko 100 km), lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup slikovitim, gotovo netaknutim prirodnim područjima, a i drugi potencijalni turisti koji posjećuju mjesta uz rijeke Dravu i Muru. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko – mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Sljedeći sastanak projektnih timova održat će se u mjesecu svibnju u Ludbregu.

Nastavite čitati

Događanja

Kulturno-umjetnička večer posvećena Rudolfu Steineru održana u čakovečkoj knjižnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudolf Steiner

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski“ prošlog tjedna predavanjem i kulturno-umjetničkim programom je obilježena 157. obljetnica rođenja začetnika antropozofije i waldorfske pedagogije, Rudolfa Steinera.

Program se odvijao u tamošnjoj multimedijalnoj dvorani, pri čemu je posjetiteljima na dolasku zahvalila ravnateljica knjižnice, Ljiljana Križan.

Rudolf Steiner je rođen 25. ili 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu. Bio je utjecajan u mnogim područjima, uključujući odgoj i obrazovanje, poljoprivredu, umjetnost i filozofiju. Unutar svoje pedagogije htio je uspostaviti odgoj djece kao cjelovitih ljudskih bića, naglašavajući važnost ravnoteže fizičkog i duhovnog aspekta čovjeka. S tim u cilju razvio je i euritmiju, izvedbenu umjetnost koja je ujedno i metoda terapije. To su zapravo geste i pokreti koji kretanjem tijela žele izraziti govor i zvuk. Pomoću njegovih ideja razvijena je i biodinamička poljoprivreda. Temeljna zamisao takve vrste ratarstva počiva na „životnoj snazi“, ideji da biljke i životinje posjeduju „kozmičku silu“ koju hranjenjem ljudi unose u svoj organizam. Steiner je smatrao i da pesticidi i umjetna zaštitna sredstva i gnojiva hrani oduzimaju životnost.

Govoreći o naučavanju dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica istoimenog centra u Donjem Kraljevcu, Dijana Posavec, pričala je i o predviđenim aktivnostima večeri.

Ravnateljica Centra “Dr. Rudolf Steiner”, Dijana Posavec

-Povodom 157. obljetnice rođenja našeg sunarodnjaka odlučili smo da će se ovdje u čakovečkoj knjižnici održati jedno interesantno predavanje, govorit će gospođa Mila Željeznjak. Naš prijatelj Goran Vadlja iz Donjeg Kraljevca provest će zvukoterapiju. Za 27. veljače bila je predviđena donatorska večer u Toplicama sv. Martin, no zbog vremena smo je morali odgoditi, javnost ćemo naknadno obavijestiti o novom terminu. Odlučili smo da ovu godinu posvetimo popularizaciji lika i djela Rudolfa Steinera. Predavanja na temu biodinamike vrlo su popularna, u Varaždinskoj županiji posjećenost je bila velika, a u bliskoj budućnosti organizirat ćemo ih u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole Čakovec predstavile su Steinerovu poeziju

Steinerovu poeziju predstavile su učenice Graditeljske škole Čakovec. Gospođa Mila Željeznjak potom je održala predavanje pod nazivom „Boje duše“ na temu anđeoskog svijeta. Večer je završila govorom Gorana Vadlje o utjecaju zvuka na organizam. Uslijedila je njegova terapija zvukom u trajanju od 15 minuta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje