Povežite se s nama

Crna kronika

Bivši direktor Parkova Miljenko Ptiček u zatvor na godinu i deset mjeseci

Objavljeno:

- dana

Nepravomoćna presuda nakon skoro šest godina

Prije nešto manje od šest godina pokrenuta je istraga protiv bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka, a danas je Županijski sud u Varaždinu donio nepravomoćnu presudom kojom je Ptiček osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

U izmijenjenoj optužnici bivši direktor Parkova proglašen je krivim po pet od 11 točaka optužnice i to za djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te za poticanje na krivotvorenje službene isprave.

Kriv je jer je pokojnom Peri Kocijanu, vlasniku tvrtke Ekofrut u više navrata tijekom 2005. rekao da u ime tog društva ispostavlja račune Parkovima za poslove koji nisu obavljeni. Kocijan je 90 posto od iznosa svakog računa predavao Ptičeku pri čemu su Parkovi oštećeni za 93.634 kune.

Berba i radovi

Kriv je jer je 2010. godine od rukovoditeljice RJ “Zelene površine” , s ciljem da prikrije da su Parkovi radili kod njega i kod drugih fizičkih osoba što im nije bilo plaćeno, tražio da napravi neistite radne naloge te neistinite fakture, dok je od referentice tražio da napravi neistinite dnevnike rada kako bi prikrio da su neki radnici Parkova tijekom radnog vremena kod njega u vinogradu brali grožđe.

Proglašen je krivim za preplaćene radove na rušenju drveća u Ulici Đure Sudete pri čemu je Parkovima pribavljena nepripadna korist od 53.556 kuna te za radove na uređenju boćališta na Aquacityju gdje je za Aquacity nastala šteta od 140.849 kuna.

Nepravomoćno

Ptičeku je naloženo da Gradu na ime postavljenog imovinsko-pravnog zahtjeva isplati 53.556 kuna i Parkovima 93.634 kune u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Mora platiti i 84.628 kuna parničnih troškova te platiti 1.000 kuna paušala. Presuda nije pravomoćna i ima pravo žalbe u roku od 15 dana.

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

Ima i toga: netko je muškarcu (71) kod Cvetlina iz dvorišta ukrao drva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 28. veljače do 8. travnja, u Jazbini Cvetlinskoj, nepoznati je počinitelj iz dvorišta otuđio drva u vlasništvu 71-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura, javila je varaždinska policija.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Ipak, ima i dobrih vijesti jer je policija riješila drugu krađu.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On je, kako se sumnja, 18. travnja, u Bednji, iz kuće u vlasništvu 58-godišnjaka otuđio novac u iznosu od oko 2000 eura. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Direktorica tvrtke iz Preloga za sebe zadržala milijune kuna te je muljala s računima svog društva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. travnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 48 godina zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz Kaznenog zakona, utaje poreza ili carine iz KZ-a i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz KZ-a.

– Okrivljenu 48-godišnjakinju tereti se da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Varaždinu, kao direktorica trgovačkog društva iz Preloga, u više navrata u banci i na bankomatu bez osnove isplatila s računa društva i nepripadno zadržala za sebe novac društva u ukupnom iznosu većem od 3.800.000 kuna. Okrivljenici se stavlja na teret da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Prelogu, kao direktorica istog društva, izdala račune povezanom društvu iz Zagreba za isporuku robe i obavljene usluge u iznosu većem od 6.800.000 kuna, za koje ne postoji vjerodostojna dokumentacija, kao i da nije prijavila niti platila porez na dodanu vrijednost (ukupno više od 1.700.000 kuna). Okrivljenicu se tereti i da od prosinca 2019. godine pa nadalje nije vodila poslovne knjige društva koje je po zakonu obvezna voditi ili ih je vodila tako da je otežana preglednost poslovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje