Povežite se s nama

Život i društvo

Blagoslov vode u varaždinskoj katedrali na misi u 18 sati

Objavljeno:

- dana

Na svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta Tri kralja, u četvrtak 6. siječnja, varaždinski biskup Bože Radoš predvoditi će misno slavlje u varaždinskoj katedrali u 11 sati, objavila je Varaždinska biskupija.

Večer uoči svetkovine, danas 5. siječnja, biskup Radoš predslavit će svetu misu s blagoslovom vode u 18 sati u varaždinskoj katedrali.

Život i društvo

Volonteri u samo dva sata iz Dravske šume očistili 1640 kilograma smeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 20. svibnja, organizirana je druga po redu akcija čišćenja dravske šume pod nazivom “Kavica i čista Dravica”.

Dvanaest volontera iz Varaždina, Križevaca i Zagreba odazvalo se čišćenju, a prema današnjem izvještaju iz varaždinske Čistoće iz šume je očišćeno 1640 kilograma otpada.

Čistio se dio od križa iza Spasa, lijeva strana šumskog puta prema bazenima te staro korito Drave s Otokom ljubavi. Čistilo se duže dva sata, a nađen je tu razni otpad – namještaj, sanitarije, odjeća i obuća… Varaždinska Čistoća i ovaj je puta podržala akciju te po završetku čišćenja kamionom odvezla prikupljeni otpad.

– Ako u obzir uzmemo da nas je prošli puta bilo 40-ak i da je prikupljeno nešto više od tone, brojke su više nego dobre. Najsretniji bi doduše bili da prikupljenog smeća uopće nema, zato je ovo tek druga u nizu akcija koje planiramo. Hvala svima koji ste nas podržali, hvala svima koji ste čistili i poziv svima koji ćete ubuduće čistiti – istaknuli su organizatori.

Da bi idući put bilo više ljudi spremnih na čišćenje, akcije pratite u grupi Čisteći medvjedići – Kontinentalna Hrvatska – grupa za dogovore

Vidimo se na “Kavici i čistoj Dravici 3”, jer jedino vlastitim angažmanom možemo učiniti svijet ljepšim, kažu organizatori.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Varaždinskoj županiji je 70 aktivnih slučajeva koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, korona, test, covid

U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što su testirane 124 osobe, javio je 24. svibnja županijski Stožer.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 19 osoba.

Oporavilo se 12 osoba i broj aktivnih slučajeva je 70.

Svi zainteresirani građani cijepiti se mogu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici F. Galinca 3 u Varaždinu – zgrada Zavoda za hitnu medicinu, 3. kat, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje