Povežite se s nama

U fokusu

Bogat program četvrtog po redu Gospodarskog sajma u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Ovogodišnji, četvrti po redu Gospodarski sajam Varaždin održat će se u petak i subotu, 20. i 21. listopada, u Sportskoj dvorani Graberje, a uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe, nudit će cjelodnevni zabavno-glazbeni program.

Na Sajmu će se predstaviti obrtnici, poduzetnici, gradovi Ludbreg, Ivanec, Lepoglava, Prelog, Oroslavlje, općine Vidovec i Vinica, OPG-ovi, modni dizajneri, udruge, domaće radinosti, HUP, VOP te autokuće s područja Varaždinske županije, Zagreba, Splita, Rijeke, Đakova, Daruvara, Vukovara i Koprivnice.

Prometno

Manifestaciju će u dva dana obilježiti sajamska izložba i prezentacija, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika, panel-rasprave i predavanja, prigodna sajamska prodaja i degustacije, sajamske radionice, cjelodnevni prateći sadržaji, zabavno-glazbeni program i nagradne igre za posjetitelje. 

Prvog dana Sajma u posebnom prostoru bit će održana tri predavanja

Ulaz na Sajam oba dana je besplatan, a uz zabavno-glazbeni program, prodaju, degustacije i prezentacije izlagači i organizatori priređuju razna iznenađenja za posjetitelje. Osim toga, prvog dana Sajma u posebnom prostoru predviđenom za prezentacije, predavanja i panel-rasprave bit će održana tri predavanja. Kristina Androlić održat će tako predavanje “Poticaji i bespovratna sredstva iz EU”, Ivana Ipša predavat će o digitalnome marketingu, dok će Zlatko Božić svima pozornost zaokupiti predavanjem “Izvozna tržišta i prilike u EU i svijetu”. Službeno otvorenje predviđeno je u petak, 20. listopada, u 12 sati.

Glavni pokrovitelji Gospodarskog sajma Varaždin 2017. su Varaždinska županija i Grad Varaždin, a pokrovitelji Hrvatska gospodarska komora, HGK – Županijska komora Varaždin, Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin. Organizator Gospodarskog sajma Varaždin 2017. je marketinška agencija Tin – marketing iz Varaždina.

Oldtimeri

Organizator je marketinška agencija Tin – marketing iz Varaždina

Ispred sajamske dvorane u oba dana održavanja Sajma bit će izloženi osobni automobili i oldtimeri. U cjelodnevnom zabavno-glazbenom programu 20. i 21. listopada nastupit će razna kulturno-umjetnička društva, tamburaški sastavi, plesni klubovi, Društvo “Naša djeca” – CTK Varaždin, limene glazbe, klape i mnogi drugi. 
Sajam će biti otvoren za posjetitelje od 10 do 18 sati, a ulaz je besplatan! Tko će htjeti, moći će na samom ulazu u sajamsku dvoranu ostaviti dobrovoljni prilog za Društvo invalida Grada Varaždina.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Odluka Vlade: još dva tjedna cijene goriva neće rasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je, 4. srpnja, na telefonskoj sjednici Vlade donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone, ističu iz Vlade.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Evo kakve cijene ostaju:

Nastavite čitati

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje