Povežite se s nama

U fokusu

Bogat program četvrtog po redu Gospodarskog sajma u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Ovogodišnji, četvrti po redu Gospodarski sajam Varaždin održat će se u petak i subotu, 20. i 21. listopada, u Sportskoj dvorani Graberje, a uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe, nudit će cjelodnevni zabavno-glazbeni program.

Na Sajmu će se predstaviti obrtnici, poduzetnici, gradovi Ludbreg, Ivanec, Lepoglava, Prelog, Oroslavlje, općine Vidovec i Vinica, OPG-ovi, modni dizajneri, udruge, domaće radinosti, HUP, VOP te autokuće s područja Varaždinske županije, Zagreba, Splita, Rijeke, Đakova, Daruvara, Vukovara i Koprivnice.

Prometno

Manifestaciju će u dva dana obilježiti sajamska izložba i prezentacija, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika, panel-rasprave i predavanja, prigodna sajamska prodaja i degustacije, sajamske radionice, cjelodnevni prateći sadržaji, zabavno-glazbeni program i nagradne igre za posjetitelje. 

Prvog dana Sajma u posebnom prostoru bit će održana tri predavanja

Ulaz na Sajam oba dana je besplatan, a uz zabavno-glazbeni program, prodaju, degustacije i prezentacije izlagači i organizatori priređuju razna iznenađenja za posjetitelje. Osim toga, prvog dana Sajma u posebnom prostoru predviđenom za prezentacije, predavanja i panel-rasprave bit će održana tri predavanja. Kristina Androlić održat će tako predavanje “Poticaji i bespovratna sredstva iz EU”, Ivana Ipša predavat će o digitalnome marketingu, dok će Zlatko Božić svima pozornost zaokupiti predavanjem “Izvozna tržišta i prilike u EU i svijetu”. Službeno otvorenje predviđeno je u petak, 20. listopada, u 12 sati.

Glavni pokrovitelji Gospodarskog sajma Varaždin 2017. su Varaždinska županija i Grad Varaždin, a pokrovitelji Hrvatska gospodarska komora, HGK – Županijska komora Varaždin, Obrtnička komora Varaždinske županije i Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin. Organizator Gospodarskog sajma Varaždin 2017. je marketinška agencija Tin – marketing iz Varaždina.

Oldtimeri

Organizator je marketinška agencija Tin – marketing iz Varaždina

Ispred sajamske dvorane u oba dana održavanja Sajma bit će izloženi osobni automobili i oldtimeri. U cjelodnevnom zabavno-glazbenom programu 20. i 21. listopada nastupit će razna kulturno-umjetnička društva, tamburaški sastavi, plesni klubovi, Društvo “Naša djeca” – CTK Varaždin, limene glazbe, klape i mnogi drugi. 
Sajam će biti otvoren za posjetitelje od 10 do 18 sati, a ulaz je besplatan! Tko će htjeti, moći će na samom ulazu u sajamsku dvoranu ostaviti dobrovoljni prilog za Društvo invalida Grada Varaždina.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati