Povežite se s nama

Život i društvo

Bogata uskrsna košara

Objavljeno:

- dana

USKRS

Udruge koje djeluju u Sračincu i Svibovcu Podravskom aktivno se pripremaju za Uskrs, najveći katolički blagdan. U Svibovcu Podravskom izrađena je uskrsna instalacija velikog zeca u košari s pisanicama.

– U organizaciji KUD-a Benedikt i uz pomoć naše umjetnice Nine Šobak, koja je u božićno vrijeme osmislila veliki adventski vijenac, izrađena je ova uskrsna košara u centru sela. U izradu se uključila velika većina članova KUD-a Benedikt, a posebnu zahvalu upućujemo Ivici Jagiću koji je donirao cvijeće. Ideja je da se povodom većih blagdana i praznika dodatno oživi središta mjesta, ali i predstavi rad udruga, kao i naših mještana koji imaju umjetničku dušu. – rekao je Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec.

U centru Sračinca i ove su godine postavljene velike pisanice. Jednu je oslikao Vladimir Flegar, a drugu djeca Dječjeg vrtića Bambi Sračinec.
– Već petu godinu, tradicionalno, na Cvjetnu nedjelju, Udruga žena Preslica priprema uskrsni program – prije svega tu su uskrsni ukrasi i pisanice. Njih je oslikao umjetnik amater Vladimir Flegar, djeca iz Dječjeg vrtića Bambi i djeca iz OŠ Sračinec. – izjavila je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec.
Nakon postavljanja pisanica pored kipa svetog Florijana u centru Sračinca, održana je radionica za djecu i zainteresirane mještane, na kojoj su svi zajedno oslikavali pisanice na tradicionalan i modernije načine.

 

Na Cvjetnicu je održana humanitarna prodaja  uskrsnih ukrasa

Na samu Cvjetnicu, u Svibovcu Podravskom održana je prigodna humanitarna prodaja uskrsnih ukrasa i čestitki koje su izradila djeca i učiteljice Područne škole Svibovec Podravski. Sav prihod namijenjen je nabavci medicinskog pomagala “Teddy the Guardian”. Radi se o plišanom medvjedu koji ima mnogobrojne funkcije praćenja stanja djeteta koje ga drži – tako medvjedić mjeri otkucaje srca, razinu kisika u krvi i temperaturu tijela. Na ideju su došli nakon što je u prvi razred krenuo mali Luka koji je imao operaciju srca i kome je namijenjeno ovo medicinsko pomagalo. Da Svibovčanci imaju veliko srce dokazali su i velikim interesom za ovu akciju gdje su gotovo rasprodani ukrasi i čestitke koji su im bili ponuđeni. Prigodnu prodaju svojih radova održale su i vezilje KUD-a Benedikt.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati