Povežite se s nama

Život i društvo

Bogati desetodnevni rođendanski program

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKE TOPLICE

Deset će dana, od 1. do 10. kolovoza, uz bogati program Grad Varaždinske Toplice slaviti Dan Grada. Program je osmišljen tako da se za svakoga nađe ponešto, što uz nekoliko programa na dan neće biti teško.

Prvoga dana proslave, 1. kolovoza, u subotu, s početkom u 11 sati, proslava će službeno započeti otvaranjem izložbe fotografija Borisa Topličaneca “Ani od mene” u čast Ane Bešenić. Potom će u 17 sati u Vinogradskoj ulici na broju 20 svečano biti otvorena vila Toplissa. U nedjelju će službeni program započeti na topličkom NK Mladost, kada su u 18 sati na rasporedu Prijateljski susreti veterana NK Mladost iz Varaždinskih Toplica i NK Polet iz Tuhovca. Žuja party u Caffe baru “Martin” na programu je u utorak, 4. kolovoza.

Za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u srijedu, 5. kolovoza, održat će se cjelodnevna svečanost. Gosti će se u 7 sati okupiti kod Vatrogasnog doma Varaždinske Toplice, da bi u 7.15 krenuli od Doma do župne crkve sv. Martina, gdje će u 7.30 sati biti služena misa u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje. Nakon mise, okupljeni će u 8 sati položiti vijenac na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata. Misno će se slavlje u 9 sati održati i u svibovečkoj crkvi Sveta tri kralja, nakon čega će biti položeni vijenci na mjesnom groblju.

U 11 sati počet će turnir u beli kod OŠ u Svibovcu, u organizaciji kluba Udruge dragovoljaca DR-a Jalševec. Središnja proslava, u organizaciji HVIDR-e, Podružnice i Kluba UDVDR-a, započet će u 20 sati na glavnom trgu u Varaždinskim Toplicama. Dan kasnije, 6. kolovoza, posvećen je djeci. Prvo će od 8 do 11 sati biti održatn Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića “Tratinčica”, dok će u 18 sati klinci moći uživati u Noći crtića. To će im zadovoljstvo priuštiti Toplička udruga mladih u kinodvorani Varaždinskih Toplica. Sladoled party bit će održan  u Caffe baru “Nympha”, dok je za odrasle Bambus party u Caffe baru “Bolero”.

 

Program je osmišljen tako da će svatko moći odabrati nešto po svom guštu

Danom otvorenih vrata Zavičajnog muzeja Varaždinskih Toplica, u kojemu je postavljena arheološka zbirka naselja Aqua Iasae, od 9 do 14 sati započet će svečani program u petak, 7. kolovoza.
Polaganje vijenaca i svijeća na spomenik poginulim braniteljima DR-a bit će u 9.30 sati, nakon čega će uslijediti svečana sjednica Gradskog vijeća u kinodvorani. U podne počinje ležeran program. Prvo će se na promenadi kod Konstantinovog doma predstaviti proizvodi i usluge na sajmu rukotvorina. Potom će se u 17 sati djeca moći povući u svoj, Dječji kutak – igraonicu i radionice za djecu na Trgu Republike, u organizaciji Društva Naša djeca Varaždinskih Toplica.

Večer je rezervirana za feštu pod šatorom kod OŠ u Varaždinskim Toplicama, kada će nastupiti Maja Šuput. Istovremeno će prikladno biti održan Gemišt party u Caffe baru “Diana”.

Drugi vikend slavlja, 8. kolovoza, započeti će u 9 sati Streličarskim turnirom u Parku, u organizaciji SK “Minerva”. U 10 će u organizaciji novomarofskog “ Minnie T”, na Trgu Republike Hrvatske biti postavljen mini trampolin. “Toplički vinogradar svome gradu”, naziv je priredbe koja će početi u 11 sati, kad će ljubitelji dobre kapljice moći uživati u degustaciji vina Udruge vinogradara i voćara “Sveti Martin” na promenadi kod Konstantinovog doma.

Dan će kulminirati koncertom “Begina”, uz predgrupu “Akordi” u 20 sati pod šatorom kod škole. Istovremeno će Caffe bar “As” organizirati Kava party. U nedjelju program počinje u 10 sati, šahovskim turnirom “Lovrečevo 2015.” u vili Toplissa. Svečana misa na Blagdan Svetog Lovre služit će se u 11 sati u Lovrentovcu.
Dan kasnije, 10. kolovoza u 11 sati sveta misa će biti služena u župnoj crkvi sv. Martina u Varaždinskim Toplicama.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Tjedan započinjemo pretežno sunčano, od srijede danju osjetno toplije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj novi tjedan započeti pretežno sunčano, s time da je ujutro i prijepodne velika mogućnost mjestimične pojave magle.

Minimalna temperatura zraka u Varaždinu u Čakovcu kretat će se od 1 do 4, a maksimalna od 14 do 16 °C.

U danima koji slijede u unutrašnjosti će se povremeno pojaviti umjerena naoblaka, a jutra i prijepodneva bit će mjestimice maglovita.

Više oblaka bit će potkraj srijede i osobito u četvrtak, kada će u gorju biti kiše.

Vjetar uglavnom slab, a tijekom srijede zapuhat će jugozapadnjak, koji će u četvrtak ponegdje biti i vrlo jak. Jutra i dalje poprilično svježa, tek od četvrtka toplija.

Danju će od srijede biti osjetno toplije, a najviša će temperatura zraka biti oko 20 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Trnovec: Općina i Agro udruga zajedno u uređenju poljskih puteva, a planova ima još

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna od najbrojnijih udruga na području općine Trnovec Bartolovečki je Agro udruga koja djeluje od 2012. godine, a njezinih se više od 220 članova bavi prvenstveno zemljoradnjom te očuvanjem okoliša.

Članovi Agro udruge Općine Trnovec Bartolovečki u subotu su održali svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o njihovom radu u proteklih godinu dana te je naglašeno da su bili vrlo aktivni u prikupljanju humanitarne pomoći za stanovništvo stradalo u potresu na Banovini. U tri su navrata organizirali prikupljanje robe, ali i novčane pomoći, a budući da je riječ uglavnom o poljoprivrednicima, prikupili su i značajne količine hrane za životinje te građevinski materijal.

Iako zbog pandemije nije išlo baš sve po planu, Agro udruga uspjela je provesti neke od planiranih aktivnosti.

Jedan od planova je i uređenje prostorije Udruge, a Levak je istaknuo da vjeruje da će se i to uskoro realizirati, budući da je suradnja s Općinom Trnovec Bartolovečki onakva kakva i treba biti.

Iako dužnost obnaša tek nekoliko mjeseci, trnovečka načelnica Verica Vitković već je dobro upoznata s radom Agro udruge za koju kaže da je jedna od najaktivnijih na području općine Trnovec Bartolovečki.

– Odmah kad sam preuzela dužnost načelnice, počela sam aktivniju suradnju s Udrugom, saslušala sam njihove želje i prijedloge, njihove probleme. Prvi nam je zajednički cilj bio sanacija poljskih puteva koji se 20 godina nisu sanirali, čistili ni popravljali na odgovarajući način. U toj akciji sudjeluju zajedno Općina i poljoprivrednici, a Općina je svoj dio dosad odradila, pa smo tako očistili puteve, pošišali grane drveća i učinili sve drugo što je bilo potrebno – istaknula je načelnica dodavši da je upravo osiguran potreban  materija za navoz velikih jaraka, a na subotnjoj je sjednici dogovoreno koji će se poljoprivrednici aktivno uključiti i svojim dobrovoljnim radom doprinijeti da se poljski putevi saniraju i urede.

– Mislim da je ovo jedna hvalevrijedna zajednička akcija kako što jednostavnije i bezbolnije, bez značajnijih financijskih izdataka, dovesti ovu granu u red – dodala je Vitković.

Načelnica je kazala i kako je na skupštinu Agro udruge došla iz još jednog razloga.

– Imamo planirana proračunska sredstva koja nisu dovoljno iskorištena, što znači da negdje postoji problem, odnosno da to možda nisu mjere koje su našim poljoprivrednicima potrebne. Mi smo tu da surađujemo i jedinica lokalne samouprave mora stajati iza svojih poljoprivrednika jer oni su naša snaga. Mi imamo hektara i hektara poljoprivrednog zemljišta koje treba dovesti u red i ona koja se ne obrađuju, a zainteresiranih ljudi ima. Svakako želim istaknuti i da je komasacija dosad bila provedena samo za naselja Zamlaka i Šemovec, a upravo sam dala prijavu kao kandidaturu da smo zainteresirani, naravno uz potporu sredstava Europske unije, da se provede komasacija i na ostalom dijelu poljoprivrednih površina naše općine – zaključila je načelnica Verica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje