Povežite se s nama

Život i društvo

Bogati desetodnevni rođendanski program

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINSKE TOPLICE

Deset će dana, od 1. do 10. kolovoza, uz bogati program Grad Varaždinske Toplice slaviti Dan Grada. Program je osmišljen tako da se za svakoga nađe ponešto, što uz nekoliko programa na dan neće biti teško.

Prvoga dana proslave, 1. kolovoza, u subotu, s početkom u 11 sati, proslava će službeno započeti otvaranjem izložbe fotografija Borisa Topličaneca “Ani od mene” u čast Ane Bešenić. Potom će u 17 sati u Vinogradskoj ulici na broju 20 svečano biti otvorena vila Toplissa. U nedjelju će službeni program započeti na topličkom NK Mladost, kada su u 18 sati na rasporedu Prijateljski susreti veterana NK Mladost iz Varaždinskih Toplica i NK Polet iz Tuhovca. Žuja party u Caffe baru “Martin” na programu je u utorak, 4. kolovoza.

Za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u srijedu, 5. kolovoza, održat će se cjelodnevna svečanost. Gosti će se u 7 sati okupiti kod Vatrogasnog doma Varaždinske Toplice, da bi u 7.15 krenuli od Doma do župne crkve sv. Martina, gdje će u 7.30 sati biti služena misa u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje. Nakon mise, okupljeni će u 8 sati položiti vijenac na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata. Misno će se slavlje u 9 sati održati i u svibovečkoj crkvi Sveta tri kralja, nakon čega će biti položeni vijenci na mjesnom groblju.

U 11 sati počet će turnir u beli kod OŠ u Svibovcu, u organizaciji kluba Udruge dragovoljaca DR-a Jalševec. Središnja proslava, u organizaciji HVIDR-e, Podružnice i Kluba UDVDR-a, započet će u 20 sati na glavnom trgu u Varaždinskim Toplicama. Dan kasnije, 6. kolovoza, posvećen je djeci. Prvo će od 8 do 11 sati biti održatn Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića “Tratinčica”, dok će u 18 sati klinci moći uživati u Noći crtića. To će im zadovoljstvo priuštiti Toplička udruga mladih u kinodvorani Varaždinskih Toplica. Sladoled party bit će održan  u Caffe baru “Nympha”, dok je za odrasle Bambus party u Caffe baru “Bolero”.

 

Program je osmišljen tako da će svatko moći odabrati nešto po svom guštu

Danom otvorenih vrata Zavičajnog muzeja Varaždinskih Toplica, u kojemu je postavljena arheološka zbirka naselja Aqua Iasae, od 9 do 14 sati započet će svečani program u petak, 7. kolovoza.
Polaganje vijenaca i svijeća na spomenik poginulim braniteljima DR-a bit će u 9.30 sati, nakon čega će uslijediti svečana sjednica Gradskog vijeća u kinodvorani. U podne počinje ležeran program. Prvo će se na promenadi kod Konstantinovog doma predstaviti proizvodi i usluge na sajmu rukotvorina. Potom će se u 17 sati djeca moći povući u svoj, Dječji kutak – igraonicu i radionice za djecu na Trgu Republike, u organizaciji Društva Naša djeca Varaždinskih Toplica.

Večer je rezervirana za feštu pod šatorom kod OŠ u Varaždinskim Toplicama, kada će nastupiti Maja Šuput. Istovremeno će prikladno biti održan Gemišt party u Caffe baru “Diana”.

Drugi vikend slavlja, 8. kolovoza, započeti će u 9 sati Streličarskim turnirom u Parku, u organizaciji SK “Minerva”. U 10 će u organizaciji novomarofskog “ Minnie T”, na Trgu Republike Hrvatske biti postavljen mini trampolin. “Toplički vinogradar svome gradu”, naziv je priredbe koja će početi u 11 sati, kad će ljubitelji dobre kapljice moći uživati u degustaciji vina Udruge vinogradara i voćara “Sveti Martin” na promenadi kod Konstantinovog doma.

Dan će kulminirati koncertom “Begina”, uz predgrupu “Akordi” u 20 sati pod šatorom kod škole. Istovremeno će Caffe bar “As” organizirati Kava party. U nedjelju program počinje u 10 sati, šahovskim turnirom “Lovrečevo 2015.” u vili Toplissa. Svečana misa na Blagdan Svetog Lovre služit će se u 11 sati u Lovrentovcu.
Dan kasnije, 10. kolovoza u 11 sati sveta misa će biti služena u župnoj crkvi sv. Martina u Varaždinskim Toplicama.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prijemom roditelja i novorođenih beba započelo ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uoči blagdana svetog Jurja, zaštitnika Općine Maruševec u prostorijama Općine Maruševec načelnik Mario Klapša ugostio je roditelje i bebe koje su se rodile u posljednjih nekoliko mjeseci od zadnjeg primanja krajem prošle godine.

Općina Maruševec bogatija je za deset stanovnika čijim je roditeljima u ovoj slatkoj prigodi načelnik Klapša čestitao na prinovama u nadi da će oni svoje djetinjstvo, odrastanje i život pun zdravlja i uspjeha ostvariti na području Općine.

– Maruševec je danas sredina koja aktivno o svojim stanovnicima vodi brigu od njihovog rođenja. Demografska slika Hrvatske je nažalost sumorna, zato su od posebne važnosti upravo mlade obitelji kojima Općina Maruševec izlazi u susret kroz čitav niz potpora. Naknade za novorođene bebe, sufinanciranje cijene dječjih vrtića, autobusnog prijevoza učenika, produženog boravka u školi, škole plivanja, nagrade za darovite učenike, stipendije i druga ulaganja u školstvo samo su neke od mjera kojima nastojimo privući i zadržati mlade ljude u našoj zajednici – istaknuo je prigodom druženja s mladima načelnik Mario Klapša.

Uoči prijema, Općina Maruševec je svojim mladim obiteljima uputila prigodne financijske potpore za novorođenčad u iznosu od 275 eura za prvo, 350 eura za drugo i 500 eura za svako sljedeće dijete.

Uz ranije spomenute mjere, Općina Maruševec je i ove godine osigurala proračunska sredstva za mlade koje na ovom području žele nastaviti ili krenuti u obiteljski život kroz potpore za kupnju ili adaptaciju nekretnina.

Također, kroz dosad značajna ulaganja u novu Stambenu zonu u Donjem Ladanju, u narednom periodu pružit će se svim zainteresiranima infrastrukturno opremljeni prostor za formiranje novih stambenih jedinica, budući da interes za ostanak i doseljavanje na područje Općine Maruševec ne jenjava.

Nastavite čitati

Život i društvo

Iva Olivari i Tomislav Pacak dolaze u Sveti Petar, govorit će o uspjehu nogometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iva Olivari, team menadžerica Hrvatske nogometne reprezentacije, i Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza, povodom proslave Dana Općine Mali Bukovec dolaze u Društveni dom Sveti Petar.

Dvojac je to koji godinama prati Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na svim njezinim velikim podvizima i osigurava da sve ono izvan terena, nama navijačima često nevidljivo, teče besprijekorno. Nakon osvajanja tri velike medalje u samo nekoliko godina – srebra i bronce na Svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. te srebrne medalje u Ligi nacija 2023. godine – pod vodstvom Zlatka Dalića Hrvatska je prošli tjedan osvojila i ACUD CUP.

Dok smo mi navijači stvarali atmosferu na tribinama, slavili pred TV prijemnicima kod prijatelja ili kod kuće, Iva Olivari i Tomislav Pacak bili su dio zbivanja u samom njegovom centru. Oni znaju što znači da je HNS #obitelj, koliko se naporan rad na kraju isplati i kako svatko u timu ima svoje mjesto. Sada nam nude jedinstvenu priliku da sve to i još više saznamo i mi. Predavanje pod nazivom “Tajne uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije” održat će u petak,26.4.2024. u 18 sati u Društvenom domu Sveti Petar.

-Pozivamo sve mještane Općine Mali Bukovec da dođu čuti priču o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji izbliza i da Ivi Olivari i Tomislavu Pacaku pokažu koliko nam Reprezentacija znači! – stoji u pozivu Općine Mali Bukovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje