Povežite se s nama

Međimurje

Bolji život zajednice u žiži interesa socijalnih radnika

Objavljeno:

- dana

SIMPOZIJ

U Varaždinu je održan regionalni simpozij socijalnih radnika koji je okupio više od dvjesto sudionika iz četiriju županija: Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske.

Skup je održan 17. ožujka povodom Svjetskog dana socijalnog rada, a ovogodišnja tema bila je “Promicanje održivog razvoja zajednice i okoliša”. Kako ističu organizatori, cilj skupa je afirmacija profesije socijalnog rada, isticanje primjera dobre prakse i senzibiliziranje javnosti za sve ranjive skupine i njihovo uključivanje u društvo. Predstavnici svake županije iznijeli su primjere iz svoje prakse, a Međimurje je predstavila ravnateljica čakovečkog Centra za socijalnu skrb Antonija Canjuga. Ona je prezentirala projekt Gastrostart, koji je proveden 2014. godine uz financijsku pomoć EU fondova. U projekt je bilo uključeno 20 Romkinja koje su prošle kroz 450 nastavnih sati kako bi se obučile za zvanje pomoćnih kuhara. Prema njezinim riječima, neke su se kasnije i zaposlile. Na simpoziju su održane i praktične radionice o vještinama komunikacije s “teškim” osobama, unaprijeđenju timske suradnje i tehnikama socijalnog mentorstva.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje