Povežite se s nama

Život i društvo

Bolnica u Varaždinskim Toplicama godinu završila u plusu

Objavljeno:

- dana

TREĆU GODINU ZAREDOM

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice prošlu je godinu završila s prihodom od 6.5 milijuna kuna. Ukupno je Specijalna bolnica u protekloj godini prihodovala 109.4 milijuna kuna, a rashodi su iznosili 102.8 milijuna kuna.

– Nastavak je to pozitivnih rezultata u poslovanju već treću godinu zaredom. U protekle je tri godine oatvareno 23 milijuna kuna viška prihoda nad rashodima – naglasio je Damir Mihalić, vršitelj dužnosti ravnatelja Specijalne bolnice.

U protekloj su godini, uz prihode iz proračuna temeljem ugovornih odnosa s HZZO-om u iznosu od 66.2 milijuna kuna, povećani prihodi od pruženih usluga s ino osiguranicima i na ime zaštite zdravlja na radu. Riječ je o iznosu od 2.2 milijuna kuna što je više u odnosu na prethodnu godinu za 23 posto.

Prihodi ostvareni od tržišta u smještajnom i ugostiteljskom dijelu i od donacija ostvareni su u visini gotovo 21.8 milijuna kuna i veći su od prethodnog razdoblja za gotovo 434 tisuće kuna.

Prihodi ostvareni po posebnim propisima, primjerice dopunsko osiguranje, prihodi od participacija od privatnih osiguranika po osnovi dopunskog zdravstvenog osiguranja ili prihodi od participacija iznosili su 17.9 milijuna kuna i veći su u odnosu na 2015. godinu za šest posto.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice u potpunosti je sanirala dugovanja iz prethodnih razdoblja, neka nastala i pred više od deset godine.

– S prošlom godinom, odnosno završnim financijskim izvješćem, možemo ustvrditi da je Specijalna bolnica uspješno prošla i završila sanaciju. Pred ustanovom je sada razdoblje ulaganja u daljnje podizanje kvalitete sadržaja i njenih usluga – naglasio je v.d. ravnatelj Mihalić.

Što se tiče rashodovne strane najveći iznos, oko 60 posto ukupnih rashoda, odnosi se na primanja 656 zaposlenika.

Na ulaganje u opremanje bolnice novim medicinskim uređajima te ulaganje u obnovu objekata u prošloj je godini utrošeno 2.8 milijuna kuna od čega je više od 800 tisuća kuna osigurano iz vlastitih sredstava.

Izvor: Varaždinske Toplice
Foto:

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bosilj inicirao da se smanji cijena ulaznica za klizalište, evo koliko sada koštaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj inicirao je da se posjetiteljima klizališta Ledena čarolija smanji cijena ulaznica.

U dogovoru s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom, kako bi se što većem broju građana i posjetitelja omogućilo uživanje u zimskim radostima klizanja, potaknulo zajedništvo i pridonijelo stvaranje nezaboravnih trenutaka Adventa u Varaždinu, donesena je odluka da se cijena ulaznica smanji s četiri na tri eura.  Ako će postojati potreba, Grad Varaždin subvencionirat će Gradskoj tržnici dio troškova.

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku i dođu na klizalište sa svojim obiteljima i prijateljima. Klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno sve do 14. siječnja 2024. godine i predstavlja središnje mjesto okupljanja tijekom zimske sezone u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje