Luka Bonačić, 64-godišnji nogometni stručnjak, kao novi trener Nogometnog kluba Varaždin predstavljen je u srijedu, 9. listopada, varaždinskoj javnosti.

Bonačić je u Varaždinu u dva navrata bio trener.  U sezoni 1995./1996. kad je nekadašnji Varteks bio najbliže tituli prvaka Hrvatske i 2000. godine.

– Lijepo je opet doći u Varaždin. Imao sam svega 24 sata za donošenje odluke i prihvatio sam izazov. Trenerski posao je ionako avantura, a nastavljam ga u ovom gradu gdje sam stao prije 22 godine. Ne pada mi na pamet da sjedim doma i uz pržene kokice gledam TV. NK Varaždin je na zadnjem mjestu tablice i tu lošu situaciju namjeravamo preokrenuti – poručio je Bonačić.

Podsjećamo, od hrvatskih klubova vodio je i Hajduk, Zadar, GOŠK, Zagreb, Slaven Belupo, Šibenik, Hrvatski dragovoljac, Osijek, Rijeku, Neretvu i Pazinku.

Bonačića čeka težak posao. Nogometaši Varaždina nakon 11 kola drže posljednje mjesto lige. Upisali su četiri remija, šest poraza i pobjedu, a pretposljednji Inter ima isti broj bodova kao i Varaždinci.

– Želimo odmah prionuti poslu. Očekivao sam kompletnu momčad, a sada ispada da mi pred sraz s Hrvatskim dragovoljcem nedostaje pet mladih igrača. Treba mi 7 dana da igrače bolje upoznam,  a moje trenersko iskustvo bit će dovoljno da svi zajedno okrenemo situaciju nabolje – uvjeren je Bonačić koji dodaje kako je 15 godina radio s Arapima, te da ga „više ništa ne može iznenaditi“!

Potom je bez okolišanja najavio da bez iznimaka, od cijelog tima očekuje ozbiljnost.

– Već sutra igrači imaju raspored kakav im ja odredim. Trenirat će u četvrtak i petak, oni su profesionalci i bit će pod kontrolom trenera i stručnog štaba. Činjenica je da su jako mladi, no moraju naučiti kako prebroditi loše situacije – naglasio je ovaj iskusan trener.

Dodao je da ne namjerava mijenjati suradnike koji su mu na raspolaganju u klubu.

– Svi zasad ostaju gdje jesu, a onda ćemo vidjeti kako će i tko će nastaviti dalje. Moram se na terenu uvjeriti u kvalitetu svakog suradnika i igrača ponaosob – rezolutan je Bonačić.

Debi na varaždinskoj klupi Bonačić će imati u subotu, 19. listopada, kada u Varaždin dolazi Istra 1961. Očekivanja od novog trenera su velika, što ne skriva ni Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždin.

– Neki dan smo odlukom Uprave odlučili da trebamo promjenu i uvjereni smo da Luka Bonačić donosi potrebnu svježinu. Riječ je o iskusnom profesionalcu koji je već ovdje bio trener i brzo će se prilagoditi – zaključio je Stjepan Cvek.

 

Komentari

Komentara

loading...