Povežite se s nama

Sport

Borci Savate i boksačkog kluba Omega jednostavno “rasturili”

Objavljeno:

- dana

Valentino Florijanić, Tajana Koščak, Niko Krečak, Jakov Jozić, Nika Špoljarić, Patrik Grđan to je ekipa koja je uz trenere Miljenka Rožmarića, Kristinu Sokolić i Emerika Večerića “rasturila” na čak dva natjecanja!

Na zagrebačkom Jarunu održano je 4. kolo 1. hrvatske boksačke lige. Tajana Koščak je u kategoriji do 57 kg pobijedila borbenu Lidiju Tišljar iz BK Zagreb. Tajana je pokazala najvišu razinu boksačke spreme i protivnica nije dolazila do rješenja da bi je ozbiljnije ugrozila.

Protivnica Nike Špoljarić u startu je predala borbu te je ona upisala tri nova boda na konto.

Paralelno se u se Sesvetskom Kraljevcu održalo Otvoreno prvenstvo Zagreba u savateu kombat disciplini. Niko Krečak ponovo je odmjerio snage sa iznimno iskusnim Bulekom iz SK Stubica u kategoriji do 60 kg. Veliki napredak vidljiv je nakon određenih ljetnih priprema. Jakov Jozić u kategoriji do 70kg nakon pobjede nad borcem iz SK Šimunec Gym Patrikom Kranjčecom nije odradio finale zbog ozljede ramena. Šećer na kraju dana bio je Valentino Florijanić u kategoriji do 80 kg.

Valentino je dominantno osvojio Otvoreno prvenstvo Zagreba i pokazao visoki napredak.

– Bravo za sve natjecatelje, bravo za protivnike. Okrećemo se sljedećem natjecanju, Državnom prvenstvu u boksu – ističu Savate i boksačkog kluba Omega.

Sport

Humanitarna utakmica Poleta iz Cestice i drugoligaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Graba u Cestici u srijedu, 20. listopada, u 15:30 odigrat će se humanitarna nogometna utakmica.

Susret će odigrati domaći Polet iz Cestice koji se natječu 1. županijskoj ligi i drugoligaš Varaždin.

Utakmice se igra pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a sav prihod namijenjen je za cestičku udrugu Život i radost.

Minimalna donacija iznosi 20 kuna.

Nastavite čitati

Sport

Mateo Žugec otputovao na Svjetsko prvenstvo u Japanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gimnastičar Vindije Mateo Žugec, četvrti junior Europe i peti svijeta, u prvoj godini svoje mlađe seniorske karijere, uspio je sredinom rujna ostvariti normu za odlazak na najveće natjecanje u sportskoj gimnastici.

Uspio je dohvatiti B normu za Svjetsko prvenstvo koje se od ponedjeljka, 18. do nedjelje, 24. listopada održava u japanskom Kitakyushu.

Budući da je dohvatio B normu za odlazak u Japan morao je osigurati 50.000 kuna. Ukoliko u Japanu ostvari A normu, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski gimnastički savez refundirat će mu troškove.

On je u Japan otputovao sa svojim trenerom Emilom Šanjekom u utorak, 12. listopada.

Žugec će kvalifikacije u Kitakyushu imati 19. listopada, a finale je na rasporedu 23. listopada.

Inače, Hrvatsku predvodi viceprvak svijeta iz 2014. na konju s hvataljkama, Filip Ude (GK MZ Macan) te viceprvak Europe na parteru iz 2020. Aurel Benović (GD Osijek-Žito). Na parteru će još nastupiti Marko Jovičić (GK Rijeka), na konju s hvataljkama Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol), a jedina ženska predstavnica biti će višebojka Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje