Povežite se s nama

Događanja

Boršč, nošnje i ruske pjesme

Objavljeno:

- dana

Kad Ruskinje osvoje Međimurje

U restoranu “Kneja ” u Malom Mihaljevcu jučer se održala se hrvatsko -ruska večera koju su zajedno organizirali restoran “Kneja”, udruga ruskog govornog područja u Međimurju “Kalinka”i Međimurska županija.

U ugodnoj atmosferi restorana ” Kneja ” održala se prigodna  modna revija pod nazivom “Ana Karenjina ” modne dizajnerice Alenke Mikulan iz Varaždina, a program  su uveličale “Kalinke ” u ruskoj narodnoj nošnji sa spletom ruskih narodnih pjesama. Vrhunski kuhari restorana “Kneja ” pripremili su tradicionalna ruska jela , pa su tako gosti imali priliku kušati kulebjaku s mljevenim mesom, pileći file “Požarski “, boršč, Struganoff govedinu , domaći raženi kruh, vatruški kolač, šarlotku i mnoge druge ruske specijalitete.

Večeri su prisustvovali mnogi ugledni gosti i župan Međimurske županije Matija Posavec 
Sve goste zabavljao je tamburaski sastav ” Svirci “

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje