Povežite se s nama

U fokusu

Bosilj: Spomenik redovnicima stajao je 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

Objavljeno:

- dana

I dalje su u fokusu javnosti kipovi, odnosno spomenik redovnicima u Parku Ivana Pavla II.

>>FOTO Nikom nije lepše neg je nam: U Varaždinu najveći problem kip sličan Ivanu Čehoku

Naime, mnogi građani isticali su da je jedan od kipova redovnika vrlo sličan bivšem gradonačelniku Ivanu Čehoku.

Nakon što je jučer nakon sastanaka gradskih i crkvenih otaca s umjetnikom Nikolom Šanjekom, dogovorena dorada skulptura, danas se o svemu oglasio gradonačelnik Neven Bosilj na društvenim mrežama.

– Nikada nisam i neću šutjeti na bezobrazluk, laži i gluposti koje iznosi onaj tko se predstavlja kao veliki vjernik, a zapravo ne drži ni do sebe, a kamo li da mu je išta sveto. Protiv sam bahatosti, samovolje i nepoštivanja procedura. Mi živimo i radimo drugačije. Iako se možda ovakve stvari čine gubljenje vremena, beznačajne, manje važne itekako su važne jer građani imaju pravo znati jer je u pitanju njihov novac, jer je u pitanju ugled našeg Grada jer je u pitanju uspostavljanje reda u sve što se radi, a vjerujte reda nije bilo – ističe Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik koji ističe da je ovo rješenje o skulpturi crkvenih redova u Gradu Varaždinu je potpisano 27. svibnja – tri dana pred drugi krug lokalnih izbora.

– Možda je legalno, ali nikako nije moralno. Što se željelo? Dobiti glasove vjernika. Kako? Ne uključivanjem crkvenih redova kojih se ovo itekako tiče… S čime – gradskim novcem (345.000 kuna bez PDV-a), ali što je najvažnije ne konzultirajući nikoga osim samoga sebe.
Tako se to ne radi i neće se više nikada raditi. Nije sramota pitati, tražiti drugo mišljenje, reći da se nešto ne zna pa i pogriješiti. Sramota je lagati, krasti, omalovažavati, podcjenjivati i to se više nikada neće događati – napisao je Bosilj.

U fokusu

Ravnatelj OB Varaždin Poljak: pada broj hospitaliziranih pacijenata, ali i zaraženih djelatnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Općoj bolnici Varaždin sve je bolja epidemiološka situacija. Zahvaljujući padu broja hospitaliziranih covid pacijenata u proteklih tjedan dana, ali i pomoći iz Ministarstva zdravstva, postojeći zdravstveni kadar u varaždinskoj bolnici bit će rasterećen, javljaju iz Opće bolnice Varaždin.

Naime, kako je pojasnio ravnatelj varaždinske Opće bolnice Damir Poljak, broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus u proteklih je tjedan dana smanjen s 252, na njih 206, a zahvaljujući mobilizaciji Ministarstva zdravstva u ponedjeljak će u ispomoć stići 10 medicinskih sestara kako bi se postojeći zdravstveni kadar rasteretio.

Ravnatelj Poljak naglasio je kako je od 206 hospitaliziranih pacijenata, njih 18 na respiratoru, a u posljednja 24 sata je nažalost preminulo sedam covid pozitivnih pacijenata čijim je obiteljima izrazio iskrenu sućut.  

– Iako u Varaždinskoj županiji još uvijek bilježimo relativno visoke brojke novozaraženih, varaždinska bolnica je u posljednjih tjedan dana bilježila pad broja hospitaliziranih. Uglavnom se hospitaliziraju pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom – rekao je ravnatelj Poljak.

Uz sve bolju epidemiološku situaciju vezanu uz broj hospitaliziranih pacijenata, Opća bolnica Varaždin bilježi i pad broja zaraženih djelatnika. Najveći broj djelatnika izvan pogona bio je 65, dok ih je trenutno 39 koji su u samoizolaciji ili su covid pozitivni.

-Trenutno imamo preko 80 posto cijepljenih zdravstvenih djelatnika. Na tjednoj bazi se, svakih 48 sati testira 87 djelatnika – kazao je Poljak dodavši kako bolnica ima dovoljno smještajnih kapaciteta, a hladni pogon i dalje funkcionira.

Idući tjedan trebao bi započeti i pilot projekt Ministarstva zdravstva u sklopu kojeg će se testirati i zdravstveni djelatnici koji su cijepljeni, a iako Opća bolnica Varaždin još uvijek nije dobila službenu obavijest, ravnatelj Poljak naglasio je kako su spremni uključiti se u projekt te ga sukladno preporukama i kvalitetno odraditi.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovoga tjedna u Ulici Ive Režeka u Varaždinu na čak pet automobila izbušene gume!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čitatelj Regionalnog tjednika javio se redakciji zbog, kako navodi, krajnje bezobraznog ponašanja jednog od naših sugrađana.

– Na javnom gradskom parkingu (linije označene bijelom bojom) u ulici Ive Režeka 10 i 21 jedan od građana iz dana u dan buši gume automobilima koji su parkirani na spomenutom parkingu. Napominjem da taj parking nije označen plavim linijama niti postoji znak „Ovaj parking je rezerviran za stanare“. Ova kriminalna radnja se ponavlja već duže vrijeme, ali u znatno manjim intervalima. Ovaj tjedan je prevršena svaka mjera, čak pet automobila je pretrpilo istu materijalnu štetu – upozorio je ogorčeni Varaždinac.

Želja mu je da se građane upozori na „bezobrazno i nekulturno ponašanje našeg sugrađana te da spomenuti “gospodin” možda shvati što je napravio i da prestane s tim kriminalnim radnjama“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje