Povežite se s nama

Život i društvo

Bračni par Arendt iz Varaždina donirao Odjelu kardiologije televizore, stalke za infuziju…  

Objavljeno:

- dana

Odjel kardiologije Službe za interne bolesti Opće bolnice Varaždin dobio je vrijednu donaciju zahvalnog bračnog para Arendt iz Varaždina.

Odjela kardiologije dobio je više komada televizora, stalaka za infuziju i stolića za hranjenje te stol za pregled i aspirator u ukupnoj vrijednosti 50.000 kuna s PDV-om.

Donatorica Olga Arendt bila je pacijentica hospitalizirana na Odjelu kardiologije te je odlučila poboljšati kvalitetu zbrinjavanja pacijenata ovom donacijom.

– Donacija je znak zahvalnosti djelatnicima odjela za trud oko pacijenata kojima spašavaju živote svojom požrtvovnošću. U nekoliko navrata i ja sam morala zatražiti pomoć i liječenje. Tom sam se prilikom uvjerila u teške uvjete u kojima rade. Suprug Hans i ja nismo se dvoumili u odluci da doniramo određeni iznos, da poboljšamo uvjete djelatnicima i pacijentima. Izdvojili smo dio novca od prodaje zemljišta i uštede od mirovine – kazala je Olga Arendt.

Dodala je da joj je želja da i bolnica u Varaždinu bude lijepo i dobro opremljena kao neke druge bolnice u Hrvatskoj.

– Pozivam dobre ljude da se uključe u donacije. Svaki dan boravka u bolnici bolesnom čovjeku je ionako težak, a i osoblju u radu s pacijentima. Stoga apeliram na dobre ljude da se uključe u donacije za bolje uvjete rada i boravka u ustanovi – poručila je Olga Arendt.

– Jedino me žalosti što na donaciju moram platiti 25 % PDV-a. Koliko bi još mogla kupiti stvari za bolnicu za taj novac? – upitala je Arendt.

Na ovoj vrijednoj donaciji zahvalila je glavna sestra Odjela kardiologije Snježana Karamović istaknuvši da će to poboljšati kvalitetu boravka pacijenata u bolnici.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak također zahvaljuje na ovoj, ali i drugim donacijama kojima pojedinci, udruge ili tvrtke poboljšavaju uvjete liječenja i boravka pacijenata u varaždinskoj bolnici.

Život i društvo

Ekipa „Nikud nikam“ pobijedila na 2. „Strmskim seoskim igrama“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 6. kolovoza, na igralištu Gašparnjak, u organizaciji Mjesnog odbora Strmec Podravski i DVD-a Strmec Podravski održane su 2. „Strmske seoske igre“.

Sudjelovalo je šest miješovitih ekipa u pet disciplina: mali nogomet, odbojka na pijesku, potezanje užeta, vatrogasni poligon i ispijanje piva.

Cilj ove manifestacije je bilo druženje mještanja te su rezultati bili u drugom planu, ali valja istaknuti da je prvo mjesta nakon zbroja svih rezultata osvojila ekipa „Nikud nikam“, drugi su bili „Krovopokrivači“, dok je treće mjesto osvojila ekipa caffe bara „Monaco“.

Djeca su se mogla zabaviti na popularnom napuhancu i vožnji vlakićem.

Za sve natjecatelje i posjetitelja bila je osigurana hrana i piće, a sve zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima kako s područja općine Petrijanec, tako i iz susjednih mjesta. Organizatori su ima zahvalili na pomoći.

Nastavite čitati

Život i društvo

U protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na divljač, policija poziva na oprez u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Praćenjem događanja prometnih nesreća i drugih prometnih događaja na području Policijske uprave varaždinske u proteklih nekoliko dana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zamijetili su da je u prethodnom razdoblju porastao broj događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

– U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Isto tako pozivamo ih da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali i domaćih životinja – poručili su iz PU varaždinske.

Napominju također da je samo tijekom protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana.

– Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama – ističe policija.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisana kazna 300 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje