Povežite se s nama

Sport

Branimir Brbot pobjednik Kajkavijane 2015

Objavljeno:

- dana

BICIKLIZAM

Ulaskom u cilj posljednjih natjecatelja s Velike Kajkavijane, oko 21 sat, završila se još jedna Kajkavijana. 

Radi se o jednoj od najtežih biciklističkih utrka u Hrvatskoj, ultimativni test volje i snage, događaj koji već tradicionalno organiziraju članovi Brdsko-biciklističkog kluba Asi iz Varaždina.

Osim najduže utrke, klasične, odnosno Velike Kajkavije (252 kilometra), voze se još i Mala Kajkavijana (135 kilometara) te Moj prvi Kaj maraton (85 kilometara). U utrkama je ukupno sudjelovalo 140 biciklista.

Ove godine Kajkavijana se po prvi puta održavala na Kapucinskom trgu, gdje je u ponoć startala prva utrka. Druga dva maratona započinjala su u 8 i u 10 sati, a održana je potom i utrka spretnosti za one najmlađe pod nazivom Klinci na kotačima. Okupilo se mnogo posjetitelja na Trgu, bodrilo one najmlađe, a uz vrlo zanimljive izlagačke punktove sponzora utrke, bio je to pravi Bike fest.

No, na stazi nažalost nije bio Bike fest, jer je kiša znatno otežala utrku. Već pred zoru, prvi puta je „oprala“ one na najdužoj utrci, a potom i u još nekoliko navrata. Čak i kiša ne bi bio problem, ali je staza bila izuzetno zahtjevna. Uzrokovalo je to brojan odustajanja, naročito s Velike Kajkavijane, koju nije završilo čak 20 natjecatelja. Srećom, osim velikih količina blata, koje je zahtjevalo znatno više energije i snage. težih posljedica nije bilo.

U cilj je na kraju kao prvoplasirani stigao Branimir Brbot, koji je stazu odvozio za nešto manje od 15 sati, s vremenom 14:58.03. Dvadesetak minuta iza njega stigao je Ivan Udorović, a njih dvojica vozila su veći dio staze vrlo blizu jedna drugome, no u posljednjem usponu Brbot je prošao Udorovića i osigurao pobjedu na Kajkavijani.

Izuzetno sam zadovoljan, moram reći da je prekrasan osjećaj pobijediti na ovako teškoj utrci. Ovo mi je prva Kajkavijana, pripremao sam se posebno i oduševljen sam. Moram reći da je i trasa  prekrasna, krajolik je fantastičan, uistinu posebno iskustvo – kazao je Brbot.

Branimir Brbot je 33-godišnjak, inače član BK Roda, kojima posebno zahvaljuje na maksimalnoj podršci, a radi se o odličnom biciklistu, koji ove godine putuje i na Svjetsko amatersko prvenstvo u biciklizmu u Dansku.

Niti drugoplasirani Ivan Udorović nije žalio za drugim mjestom.

Bili smo dosta dugo zajedno, a na posljednjem usponu na Ivančicu me pretekao i pokazalo se da ima više snage u ovom trenutku. Bilo je teško, posebnice pred jutro, kada je bilo podosta hladno i kišovito – kazao je Udorović.

Trećeplasirani je stigao Dubravko Bituh, koji je već pobjeđivao na Kajkavijani, a iza njega Tomislav Bermanec, Goran Šagi i ostali pobjedinici Kajkavijane. U ženskoj konkurenciji prva, a ujedno i jedina koja je zvršila utrku bila je Majda Horvat, članica BBK Asi, koja je utrku završila za 20 sati i 10 minuta.

Bilo je jako teško, uz puno blata koje je otežavalo kretanje, trebalo je na nekoliko mjesta stati i nositi ili gurati bicikl no na kraju sam presretna, jer sam završila. Ovo je prekrasno iskustvo, a tek idućih dana dojmovi će biti puni – kazala je Majda Horvat.

Na Maloj Kajkavijani također je bilo vrlo zanimljivo, a pobjedu je odnio 18-godišnji Matija Meštrić, Novomarofčan, koji vozi za BK Beciklin Team iz Preloga, s vremenom 5:51.15.

Ovo mi je treći puta da vozim Malu Kajkavijanu, a nakon dva treća mjesta, konačno i prva pobjeda. Bilo je odlično, kao i svaki puta na ovoj stazi. Hvala mojem klubu, a posebno mojem treneru Branimiru Štimecu, koji mi je mnogo pomogao da se pripremim – kazao je pobjednik Matija Meštrić.

Iza Meštrića plasirali su se Luka Špehar i Karlo Glumpak, lanjski pobjednici, a uz Glumpaka, kao brončani u diobi trećeg mjesta našao se Ivan Ružman.

Ove godine, po prvi puta je održana i utrka Giant mix team, u kojoj su se vrednovali rezultati i muškog i ženskog partnera u utrci. Najbolji su bili članovi Husquarna Ciklus teama, Inga Presker i Vedran Cuković, koji su tako pobijedili u prvoj mix-team utrci na Kajkavijani, ispred Crne oFce, ekipa koju su činili Jasmina Šarotar i Matej Posavec, na drugom mjestu te ekipa Husqarna Ciklus 2, u sastavu Tea Đurek i Andrej Čubra.

Inga Prekser ujedno je bila i pobjednica Male Kajkavijane, u kategoriji žena, ispred Jasmine Šarotar, dok je Tea Đurek bila brončana.

Najbrži na najkraćoj utrci, onoj od 85 kilometara, pobijedio je Josip Meštrić, u vremenu 3:34.03, a tik do njega stigao je na cilj Dario Juran, dok je Dragan Mihalec završio kao trećeplasirani. U konkurenciji žena najuspješnija je bila Božica Horvat.

Organizator je još jednom odradio odličan posao, unatoč činjenici da su po prvi puta bili na novoj lokaciji u gradu Varaždinu.

Zahvaljujem se svima, natjecateljima, članovima kluba, volonterima koji su sudjelovali u natjecanju, naravno i neizostavnim sponzorima naše Kajkavijane. Bili smo po prvi puta na Kapucinskom trgu, ali bilo je prekrasno, uz popratne događaje. Pokušat ćemo iduće godine napraviti još bolju utrku, na radost svih koji u njoj sudjeluju – kazao je Darko Škervić, tajnik BBK Asi.

 

Rezultati:

Velika Kajkavijana (252 km)

Kategorija Muškarci

Branimir Brbot – 14:58.03
Ivan Udorović – 15:19.48
Dubravko Bituh – 15:38.22
Tomislav Bermanec – 16:28.36
Goran Šagi – 16:59.20

Kategorija Žene

Majda Horvat – 20:10.19

Mala Kajkavijana (135 km)

Kategorija Muškarci

1. Matija Meštrić – 5:51.15
2. Luka Špehar – 5:51.16
3. Karlo Glumpak – 6:27.31
3. Ivan Ružman – 6:27.31
5. Marko Čobanov – 6:55.54

Kategorija Žene

Inga Presker – 7:33.14
Jasmina Šarotar – 7:36.23
Tea Đurek – 9:01.33
Martina Vujnović – 9:03.50
Ana Plantak – 10:55.32

Kategorija Mix-team

Husqarna Ciklus (Inga Presker – Vedran Cuković) 7:33.13
Crna oFca (Jasmina Šarotar – Matej Posavec) 7:36.23
Husqarna Ciklus 2 (Tea Đurek – Andrej Čubra) 9:01.33
VG Biker team (Martina Vujnović – Ivan Stažić) 9:03.50
Asi Alana tem (Ana Plantak – Alan Rinkovec) 10:55.32

Moj prvi Kaj maraton (85 km)

Kategorija Muškarci

Josip Meštrić – 3:34.03
Dario Juran – 3:34.04
Dragan Mihalec – 3:38.43
Ilija Fabić – 3:59.47
Ivica Mezak – 4:15.54

Kategorija Žene

Božica Horvat – 5:10.17
Ines Vrbanec – 7:38.20
Ivana Gregurović – 8:33.18

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje