FOTONK Inter Zaprešić

Neki nogometaši, jer im tijelo to ne dopušta, vrlo rano moraju objesiti kopačke o klin, no neki igraju čak i u četrdesetima. Rijetki su pak oni koji seniorski nogomet igraju u pedesetima.

To je polazi za rukom Branku Lađeviću koji je prije dva i pol mjeseca navršio 52 godine. Pomoćnik trenera Samira Toplaka u prvoligašu Interu iz  Zaprešića još uvijek svoj potezima oduševljava nogometne sladokusce u Drugoj međimurskoj ligi Skupine A gdje brani boje Drave iz Kuršanca.

– Važno je društvo, a i neki odmak od stresa koji doživljavam na klupi Intera. Sami znate da je 1. HNL, vrlo neizvjestana i svaki svakoga može pobijediti, pa se u nedjelju malo opustim igrajući seniorski nogomet. To mi je neka vrsta ispušnog ventila– ispričao nam je Branko Lađević koji bez obzira na godine suvereno drži sredinu terena svoje momčadi.  I dok su njegovi vršnjaci apsolutno izvan forme, Lađević je još uvijek vrlo „fit“.

Supernova

– To mogu zahvaliti svoj genetici i zdravom životu koji sam vodio i vodim. Također, točno znam dozirati i poznajem svoje tijelo te koje su mu mogućnosti. Znači ako mogu dva metra pretrčati mogu samo dva, a ne tri. Nikad ne idem preko svojih mogućnosti– dodao je Lađević koji je u svojoj karijeri branio boje Šibenika, Varteksa i nekoliko austrijskih klubova.

“Iskusnjare”

Osim Lađevića u Dravi iz Kuršanca igraju još tri vrlo poznata nogometaša u poznim godinama. Tu su bivši igrač Varteksa, Dinama, Hannovera, Međimurja, Nürberga i Slaven Belupa 45-godišnji Danijel Štefulj, Mario Kovačević (43), bivši trener drugoligaša Varaždina i bivši igrač Slaven Belupa , Sarajeva, Varteksa, Nafte iz Lendave i Dinama iz Tirane, kao i legenda malog nogometa na sjeveru Hrvatske neuništivi Nikica Škerbić koje su također 43 godine.

– Jednostavno uživamo u nogometu. Igramo iz gušta i opuštamo se. Prava smo klapa i sretni smo što možemo biti uzor mlađima – naglasio je Mario Kovačević.

O veteranskom nogometu, u kojem su se jedno vrijeme okušali, ni ne razmišljaju.

– Kad smo imali veterane Varteksa, bio sam među mlađima i morao sam trčati za 10 do 15 godina starije kolege, a sada sam ja najstariji i mlađi moraju trčati za mene – nasmijao se Lađević koji je razmišlja o prestanku.

– Ma kakav kraj nogometne karijere. Sve dok će mi tijelo dopuštati, igrat ću seniorski nogomet – jasan je Lađević.

Drava iz Kuršanca trenutno drži 13. mjesto Druge međimurske lige od 16 momčadi, a cilj je ostati u Ligi.

– U zadnje vrijeme nam rezultati ne idu na ruku, no cilj je ostati u Ligi. Ipak naglasak je na druženju – zaključio je Kovačević.

Komentari

Komentara