Povežite se s nama

Zabava & Stil

Brazil u dresovima Druge gimnazije!

Objavljeno:

- dana

SVJETSKO ŠKOLSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Na Svjetskom školskom rukometnom prvenstvu koje se održava u Varaždinu, ženska brazilska rukometna reprezentacija nastupila je u dresovima Druge gimnazije!

Naime, Brazilcima, koji su putovali do Hrvatske puna 24 sata, putem je izgubljena prtljaga s dresovima. Sat vremena prije meča sa Švedskom, organizacijski tim učenika i voditelja Druge gimnazije priskočio im je u pomoć te brzo posudio dresove gošćama iz Brazila. Na kraju su Brazilke u dresovima Druge gimnazije slavile nad Švedskom 22:14, a šok je, nažalost, uslijedio i za hrvatsku reprezentaciju koju su brazilske rukometašice pobijedile s 22:14, pa se može zaključiti da su to očito bili sretni dresovi za jedinu zemlju izvan Europe koja nastupa na ovom prvenstvu.

Napomenimo i kako je reprezentacija Brazila bila oduševljena izgledom dresova budući da su bili vrlo slični njihovima, a snalažljive učenike Druge gimnazije nagradile su i zajedničkom fotografijom.

Sve u svemu, sad se i ova varaždinska škola može pohvaliti i zahvaliti brazilskim reprezentativkama što je i Druga gimnazija imala svoju „ekipu“ na Svjetskom prvenstvu!

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Kerekesh Teatar skupio 500.000 eura za izgradnju kulturnog centra, u subotu će počastiti gulašem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U crowdfunding kampanji za izgradnju kulturnog centra, Kerekesh Teatar do sada je prikupio 500.000,00 eura te tako stigao do drugog izazova – podjele 500 porcija gulaša.

-Stoga, pozivamo sve ljude dobre volje da ove subote, 2. prosinca 2023., od 11 do 14 sati, dođu u Football Pub TTS Centra u Varaždinu gdje će naši i vaši omiljeni likovi, Trpimir i Ivek (Ljubomir i Jan Kerekeš) dijeliti besplatno 500 porcija gulaša – poručili su iz Kerekesh Teatra.

Bez obzira na vremenske uvjete, bit će postavljen šator kako bi se osigurala udobnost i dobro raspoloženje za sve posjetitelje, a uz izvrstan gulaš očekivati možete i fantastičnu atmosferu popraćenu smijehom.

-Ovo nije samo prilika za besplatni gulaš, već i prilika za one koji preferiraju fizičke donacije. Za sve koji nisu ljubitelji plaćanja putem interneta, a žele se uključiti i pomoći u izgradnji kulturnog centra, bit će omogućeno da doniraju fizički. Međutim, jedino što je zaista potrebno jest doći, zabaviti se i dopustiti nam da vas nahranimo i rasplačemo od smijeha ili ljutog gulaša – poručuju.

-Pridružite nam se i podržite izgradnju kulturnog centra uz besplatni gulaš i nezaboravnu zabavu. Kerekesh Teatar zahvaljuje svima na podršci i poziva sve građane da se pridruže ovom događaju punom smijeha, ljubavi i odličnog gulaša – kažu u Kerekesh Teatru.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Rifovi revolucije i na platnu Kina Gaj, u subotu nakon filma i panel tribina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Film Rifovi revolucije od subote kreće u redovan kino program Kina Gaj, a nakon subotnje projekcije održat će se i panel rasprava s autorom i protagonistima filma.

Rifovi revolucije su pravi varaždinski film, nastao u kooprodukciji varaždinskih udruga Trash i Rebl film. Autor je poznati varaždinski profesor Jurica Hižak, jedan od pokretača Trash film festivala. I sve scene u filmu su snimane u Varaždinu i okolici, a i velika većina glumaca dolazi iz varaždinskog kraja.

Film je rađen tri i pol godine, a radnja filma vrti se oko zlog dr. Zempa, vlasnika agencije za autorska prava koji vrši teror nad građanima. Pokret otpora okuplja se oko banda Razor Jet, posebice oko gitariste Raya Coduymixa, čije sviranje gitare daje posebne moći prosvjednicima. Preokret kreće kada Dr. Zemp i njegova sestra Niniva odluče pretvoriti Razor Jet u boy-band.

Ovaj film je glazbeno akcijska komedija, a svoju festivalsku premijeru imao je u Ormožu, na Grosmann film festivalu. Igrao je dosad i u Vinkovcima (DORF festival), Beogradu (Dok’n’Ritam), a u Varaždinu je premijerno prikazan na Trash film festivalu u rujnu. Kino Gaj tada je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Projekcija u subotu počinje u 20 sati, a nakon filma će se održati i panel diskusija na temu ‘Kako su nastali Rifovi revolucije’, na kojoj će autor Jurica Hižak i njegovi suradnici govoriti o tome kako je nastao ovaj film, uz vrlo skroman financijski iznos.

Rifovi revolucije igrat će u kinu Gaj do 10. prosinca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje