Povežite se s nama

Crna kronika

Breznički Hum: direktor kupio vino za više od 290.000 kuna, a znao je da neće moći platiti

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. svibnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 50 godina zbog počinjenja kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Okrivljenika se tereti da je u lipnju i srpnju 2017. godine u Brezničkom Humu, kao direktor trgovačkog društva iz Ivanić Grada, ishodio od obrta za proizvodnju i prodaju vina da njegovom društvu isporuči vino u vrijednosti većoj od 290.000 kuna, neistinito predočivši da će uredno platiti račun, a kao osiguranje je predao dvije zadužnice, iako nije imao namjeru ništa platiti, svjestan da se zbog nedostatka novca na računu društva izdane zadužnice neće moći iskoristiti za naplatu.

Nakon isporuke vina okrivljenik je platio samo 15.000 kuna, a zadužnice nisu realizirane zbog blokade računa njegovog društva.

Crna kronika

Vozilom sletio u drveće i ogradu, završio na tanjurači!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto čitatelja

Između Palinovca i Hodošana danas nešto poslije 5 sati došlo je do prometne nesreće, piše eMedjimurje.

Mladi vozač (1998.) zbog neprilagođene je brzine sletio s ceste te udario o drveće, ogradu i dva poljomehanička priključka. Pritom je imao zabranu upravljanja motornim vozilima.

– Vozač je prošao bez težih ozljeda, ali će biti prekršajno i kazneno sankcioniran – kažu u PU međimurskoj.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Ludbrega ukrao više desetaka tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 23-godišnjaka, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj od 5. do 6. svibnja provalio u kuću u Apatiji iz koje je otuđio novac.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati