Povežite se s nama

Život i društvo

Martinje v Humu uz 1700. obljetnicu rođenja sv. Martina

Objavljeno:

- dana

Breznički Hum

Predstavljanjem Humskog vjesnika i zbirke pjesama “Otprti obluk” Ruže Kišur Čelenec u vatrogasnom domu u Brezničkom Humu u petak 4. studenoga u 18 sati započinje bogat i raznovrstan program ovogodišnjeg Martinja v Humu. Posjetitelji će moći razgledati i Izložbu Likovne kolonije Sveti Martin te uživati u predstavi udruge umirovljenika Prigorčica te potom i u zabavi nazvanoj Senior Party.

Program se nastavlja u subotu, 5. studenoga, u Vinariji Šafran s Likovnom kolonijom simboličnog naziva “Martinje pri Šafranu”, a potom će uslijediti mimohod vatrogasaca, koncert limene glazbe i razni drugi zabavni sadržaji.

U nedjelju, 6. studenoga, ujutro u sportskoj će dvorani posjetitelji i gosti uživati u “Martinjskom sejmu”, dok će na školskom igralištu istovremeno započeti tradicionalna manifestacija “Starinski žmaki”, čiji okusi će zaokružiti gastronomsku sliku slavljeničke Općine. Proslava će kulminirati večernjim Narodnim veseljem pod šatorom uz nastup glazbenog sastava ‘Fiškali’.

U srijedu su na rasporedu edukativne radionice LAG-a za male poljoprivrednike, u četvrtak prijepodne predstava “Njam, njam, njami, sve nas jesen mami” za one najmlađe, a potom i svečana sjednica Općinskog vijeća Breznički Hum u četvrtak poslijepodne, kojom završava službeni dio obilježavaja Dana ove općine.

U petak, 11. studenoga, na sam blagdan, od 18 sati u crkvi svetoga Martina Biskupa bit će služena sveta misa uz ovogodišnje Martinjsko prošćenje, a kako bi se obilježila 1700. obljetnica rođenja sveca zaštitnika općine Breznički Hum.

 

 

 

Izvor:
Foto: OPĆINA BREZNIČKI HUM

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje