Povežite se s nama

Međimurje

Brinu o velikoj i maloj djeci u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

MARUŠEVEC

Općina Maruševec ove će akademske godine, 2015./2016, stipendirati najviše studenata dosad – ukupno njih 83.

Uz dosad dodijeljene 53 stipendije, u petak je na svečanom prijemu u Općini ugovore o stipendiranju s načelnikom Općine Ivanom Šagijem potpisalo još 30 redovnih studenata s područja Općine Maruševec. Riječ je o svim redovnim studentima koji su ove godine upisali prvu godina studija i podnijeli zamolbu Općini da im se stipendijama pomogne doći do akademskog statusa. – Činimo sve kako bismo olakšali život našim sumještanima od najranije dobi, preko školovanja do starosti. Želimo Maruševec učiniti općinom poželjnom za život od najranije dobi do starosti, istaknuo je načelnik Općine Ivan Šagi. Studentima je poželio uspješan završetak studija.

Uz, dakle, novih 30 studenata, Općina Maruševec nastavit će stipendirati i sve redovne studente s kojima je ugovor o stipendiranju potpisan prijašnjih godina, uz uvjet da su dostavili potvrdu fakulteta o upisu u akademsku 2015./2016. godinu. Tako će Općina Maruševec sveukupno u ovoj studentskoj godini stipendirati najveći broj studenata dosad, njih 83-oje.

Za bebe po 1.000 kuna

Osim za “veliku djecu” koja trebaju stipendije, u Maruševcu brinu i za one najmlađe. Tako će u srijedu, 23. prosinca, načelnik Ivan Šagi podijeliti  po 1.000 kuna pomoći roditeljima 12 beba. S dosadašnjih 39 novorođenih, Maruševec je bogatiji za 51 novog stanovnika. Kad se to usporedi s lanjskom brojkom od 55 beba, demografska slika je, baš kao i u cijeloj Hrvatskoj, u padu. – U našoj se općini zadnjih godina, nažalost, rađa manje beba nego što umire stanovnika – rekao je načelnik Ivan Šagi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje