Županijski odbora HDZ-a svoju je posljednju sjednicu održao u Cestici.

HDZ je o ovome poslao priopćenje za medije koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Nastavljajući praksu održavanja sjednica Županijskog odbora HDZ-a diljem Varaždinske županije, ovaj utorak, 12. veljače, sjednica je održana u Općini Cestica.

Uz članove Županijskog odbora, prisustvovali su stranački dužnosnici općinskih organizacija tog kraja, a raspravljalo se o predstojećim aktivnostima, obljetnici te investicijama.

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Općine Cestica Tomislav Lazar u svom je izlaganju istaknuo investicije tj. projekte bitne za njihovu općinu, a koji se provode zahvaljujući dobroj suradnji s Vladom Republike Hrvatske.

– U građenje nerazvrstanih cesta, dionica Falinić Breg-Prekorje, uloženo je gotovo 900 tisuća kuna preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s 400 tisuća kuna financira odvodnju oborinskih voda i nogostup u Ulici Stjepana Radića u Križovljanu Radovečkom. Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobivamo 400 tisuća kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kampa u Cestici. U tijeku je i energetska obnova sportskog objekta NK Dinamo Babinec s više od 350 tisuća kuna iz Ministarstva graditeljstva. A iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava odnosno Socijalnog fonda stiglo je gotovo 1,5 milijuna kuna za program ‘Zaželi’ koji uključuje i zapošljavanje žena s područja općine Cestica. Dakle, možemo biti vrlo zadovoljni sredstvima s kojima država pomaže projekte i razvoj naše općine – rekao je Lazar te najavio da će najveći projekt biti izgradnja Kulturnog centra koji je prijavljen na mjeru 7.4.1. – „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Vrijednost investicije je više od 4,8 milijuna kuna što ju čini najbitnijom u Općini Cestica.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak podsjetio je da je još početkom godine najavio da će se sjednice Županijskog odbora održavati diljem županije, te je nakon Svetog Đurđa na red došla Cestica. Iduća bi trebala biti na ivanečkom području.

– Jednom mjesečno održavamo sjednice, svaki put u drugoj sredini odnosno općinskoj organizaciji. Nastojimo čuti inicijative, ideje, ali i probleme s kojim se susreću naša lokalna vodstva. Također to je i prilika da se porazgovara o projektima koji se provode na tom području. Osim projekata koje je naveo predsjednik Općinske organizacije Cestica gospodin Tomislav Lazar, ovom prilikom ističem i projekt rekonstrukcije nasipa Virje Otok-Brezje, dužine 3,7 km, vrijednosti 24,8 milijuna kuna, a planirani početak gradnje je u travnju ove godine – rekao je Stričak.

Komentari

Komentara